24 Eylül 2024 Salı

HDP'den Indomine Adkoturk direnişine ziyaret

Direnişteki Indomine Adkoturk işçilerini ziyaret ede HDP heyeti,  patronların sömürü düzenine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi bölgesinde bulunan Indomie Adkoturk fabrikasında çalışan işçiler, kötü çalışma koşullarına karşı Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası'na (Tekgıda-İş) üye oldu. İşveren ise, bunun üzerine sendikaya üye olan kişilerin işine son verdi. İşçiler, işten çıkarılmalara karşı ve sendikal haklarını savunmak için eyleme başladı. İşçilerin eylemi 45'inci gününe girdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu'nun da aralarında bulunduğu partili bir heyet, bugün işçilere destek ziyaretinde bulundu. İşçiler, alkış ve "Yaşasın sınıf dayanışması" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarıyla heyeti karşıladı.

Ziyarette konuşan HDP Milletvekili Zülayha Gülüm, kadınların direnişte olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve kadınların mücadelesinin çok kıymetli olduğunu belirtti. İşverenlerin işçilerin sırtından geçindiğine dikkati çeken Gülüm, "Zenginliklerine zenginlik katmak istiyorlar. Ama biz de hakkımızı istiyoruz. Bizim olmayan bir şeyi istemiyoruz. Zor koşullarda yaşamınızı idame ettirmeye çalışıyorsunuz. Onlar bunu vermek istemiyor. Haklı olan biziz" dedi.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise, ülkenin her yerinde işverenlerin saldırı içinde olduğuna işaret ederek, "İşverenler işçilerin haklarına amansız bir şekilde saldırıyor. Bu cesareti nereden aldıklarını görüyoruz. Cesareti iktidardan alıyorlar. İşçiler artık sadece hak kavgası değil, insan olma kavgası veriyorlar. Patronların sömürü düzenini durdurmak istiyorsak aynı zamanda iktidarın bizden yana olmasını sağlamak zorundayız" diye konuştu.

İşçiler, heyetin ziyaretinden memnuniyetlerini dile getirerek, haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini vurguladı. Heyet ve işçiler bir süre grev çadırında çay içerek, sohbet etti.