1 Ekim 2024 Salı

HDP'den Çiğli'de kadın buluşması 

HDP İzmir Kadın Meclisi, Çiğli'de kadınlarla buluştu. Etkinlikte 27 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda Demokrasi Kürsüsü'nde buluşma çağrısı yapıldı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi, Çiğli'de kadınlarla buluştu. 

HDP Milletvekilleri Gülistan Kılıç Kocyiğit ve Muazzez Orhan'ın katılımıyla gerçekleşen buluşmada açılış konuşması yapan HDP İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, Demokrasi Buluşmaları kapsamında yürüttükleri "Kadın mücadelesi her yerde" kampanyası hakkında bilgi verdi. 

Kadın özgürlük mücadelesinin önemine vurgu yapan Tekgür, yarın (27 Temmuz) gerçekleşecek olan Gündoğdu Meydanındaki Demokrasi Kürsüsüne çağrı yaptı. 

ORHAN: SİSTEMİN DAYATMALARINA RAĞMEN RENGARENGİZ 
Söz alan HDP Milletvekili Muazzez Orhan, Kürtçe bir konuşma yaptı. Orhan, ancak bir arada olunduğu takdirde faşizmin yenileceğini belirtti ve şöyle devam etti: "Kürsümüz demokrasi, eşitlik ve özgürlük sözünün kurulması aracı olacak. Faşist zihniyete karşı mücadeleyi ve direnişi büyütüyoruz. Sistemin tek dil, tek din dayatmalarına rağmen rengarengiz."

Kadınların ikili bir şiddete uğradığına baskı yapan HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de, kadınlara karşı her yerin eril zihniyetle kuşatıldığını dile getirdi. 

Koçyiğit, "Her gün kadınlar erkek şiddetiyle katlediliyor. Fakat devlet bu şiddeti engellemek yerine İstanbul Sözleşmesi'ni, 6284'ü tartışmaya açıyor" dedi. 

KOÇYİĞİT: BİZİ BÖLMELERİNE İZİN VEREMEYİZ
İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların yıllarca yürüttüğü mücadele ile kazanıldığını anımsatan Koçyiğit, "Kadınların sığındığı tek yasa, yuva yıkılıyor. Bu sistemin yansıması. Dünyanın her yerinde erkek egemen kapitalizm sistem kadınlara düşman. Bu yüzden yanana olmamız ve mücadele etmemiz gerek. AKP eşit ve özgür kadını istemiyor. Bunun için de dini kullanıyor. Kadınların en temel istediği şiddetsiz bir yaşam. O yüzden bizi bölmelerine izin veremeyiz" ifadelerini kullandı. 

TJA ve Rosa Kadın Derneği'ne yönelik saldırıları hatırlatan Koçyiğit, "Kadınlar meşru örgütlü mücadelelerinden vazgeçmeyecek. Gündoğdu Demokrasi buluşmasını kadın rengine dönüştürelim. Kadınlar güçlendikçe erkek egemenliği gerileyecek" diye konuştu. 

'GÖZALTINA ALINMASI GEREKEN KADIN KATİLLERİDİR' 
Sabah saatlerinde Balıkesir'de ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş ve HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Özden ile SKM MYK üyelerine yönelik gerçekleşen gözaltı saldırısına dikkat çekti Koçyiğit ve şöyle devam etti: "HDP'yi var eden tüm bileşenler olarak vazgeçmeyeceğiz. Gözaltına alınması gereken kadın katilleridir. Hep birlikte güçlüyüz."