1 Ekim 2024 Salı

HDP Milletvekili Kaçmaz, gençliğin okuyamadığı metni Meclis'te okudu

HDP Şırnak Milletvekili Kaçmaz, Gençlik Örgütleri'nin Suruç'un yıldönümünde, Güvenpark'ta yapmak istediği ancak işkenceyle gözaltına alındıkları için okuyamadıkları basın metnini Meclis'te okudu. İşkenceyi teşhir eden Kaçmaz, "Düş yolcularının düşledikleri özgür, sınıfsız, sömürüsüz ve savaşsız bir dünyayı kurana dek mücadelemiz sürecek" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Gençlik Örgütleri'nin işkenceyle gözaltına alındıkları için Suruç katliamının 5. yılında Ankara'daki Güvenpark'ta okuyamadığı basın metnini Meclis'te okudu.

Metin de yer alan, "Bugün dünden farklı değil. 'Katillerden hesabı gençlik soracak' sözü yalnızca bir slogan değil. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Suruç için adalet herkes için adalet" ifadelerini okuyan Kaçmaz, Güvenpark'ta yapılmak istenen açıklamaya polisin uyarı dahi yapmadan saldırdığını hatırlattı.

"Sosyalist gençler bu fikirlerini açıklayacak diye bu baskıya maruz kaldı" diyen Kaçmaz, gençlere yönelik işkence fotoğraflarını salondakilere gösterdi. Kaçmaz, "Gözümün önünde üç polisin yatırdığı öğrenci arkadaşın elleri ters kelepçeliyken, başka bir polis tarafından yüzüne tekme atıldı. Kaburgaları kırılan, kısmi yüz felci geçiren, kolu bacağı aynı şekilde yaralanan arkadaşlarımız oldu" dedi.

'DÜŞ YOLCULARININ DÜŞLERİNİ GERÇEKLEŞTİRENE DEK MÜCADELEMİZ SÜRECEK'
Suruç katliamının anmasına yönelik bu saldırıyı gerçekleştirilenle, beş yıl önce katliam gerçekleştiren IŞİD'le aynı zihniyette olduğunun altını çizen Kaçmaz, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Beşinci yılında düş yolcularının yoldaşları faşizme boyun eğmedi ve bundan sonra da boyun eğmeyecek. Gençlik, düş yolcularının izinde aynı kararlılıkla devam edecek. Düş yolcularının düşledikleri özgür, sınıfsız, sömürüsüz ve savaşsız bir dünyayı kurana dek mücadelemiz sürecek."