1 Ekim 2024 Salı

HDP: Mehmet Demir derhal serbest bırakılmalıdır!

HDP Demokratik Yerel Yönetimler kurulu, tutuklanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir'in derhal serbest bırakılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi, tutuklanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir'in derhal serbest bırakılmasını istedi. HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüleri Hediye Karaaslan ve Salim Kaplan tarafından yapılan açıklamada, Mehmet Demir'in tutuklanması, "Bu tutuklama; ceberut bir sistemin kendisinden olmayana duyduğu açık nefretin, tek kişinin dudakları arasına sıkışmış yargının ve Kürt halkının iradesi özelinde kendini ve kentini yönetmeye talip bir halk gerçekliğine karşı yürütülen pervasız, sistematik kırım politikalarının bir sonucudur" sözleriyle değerlendirildi.

Mehmet Demir'e isnat edilen suçlamaların DTK kongresine katılmak, valilikle birlikte 2013'te Suriye'ye insani yardımın organize edilmesi olduğu vurgulanan açıklamada, "Bizler herhangi bir bahane bulamayan ve 'suç' üretemeyen devlet aklının Mehmet Demir'i niçin aldığını gayet net biliyoruz. Niçin alındığını herkes bilmektedir. Mehmet Demir, Batman halkı için çalıştığı, gecesini gündüzüne kattığı ve kendisine teslim edilmiş iradeye sahip çıktığı için tutuklandı. Batmanlılara belediye eşbaşkanlığı yaptığı, şehre ve toplumsal belediyeciliğe sahip çıktığı için tutuklandı. Gerçek budur!" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çıktığımız bu yolda belediye eşbaşkanlarımıza, kurumlarımıza, değerlerimize, halkımıza yöneltilen bu suçlamaları asla kabul etmediğimizi tekrardan belirtiyoruz. Bu tutuklama da bir kez daha gösteriyor ki zorba, barbar uygulamalarda medet umuyor ve teslim olmamızı bekliyorsunuz. Sizin gasp ve talanlarınız sürdükçe bizim de demokrasi ve özgürlükteki ısrarımız yükselecek, mücadele alanlarımız büyüyecektir. Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir halen bu şehrin belediye eşbaşkanıdır. Derhal serbest bırakılmalıdır!"