19 Eylül 2024 Perşembe

HDP Kadın Meclisi: Gözaltılar ile özgürlük mücadelemiz engellenemez

Dün ve bugün yapılan ev baskınlarında çoğunluğu kadın olan HDP üye ve yöneticilerin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, "Bizlere dayatılan erkek devlet şiddeti, kadınları susturamayacak ve toplumsal değişimdeki öncü rolümüzü engelleyemeyecek" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, dün ve bu sabah saatlerde Diyarbakır, Adana, Çanakkale, Konya ve Ankara'da çoğunluğu kadınlar olmak üzere HDP üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada, AKP-MHP savaş koalisyonunun  24 Haziran seçimlerinden sonra giderek topluma daha fazla dayattığı 'tek adam' rejiminin derinleştirdiği ekonomik, siyasi çöküntünün HDP'ye yönelik hukuksuzluklarla Türkiye haklarından gizlenmek istendiğini belirtti.
 
HDP Kadın Meclisi, "Ekonomik krizin etkilerinin daha çok hissedildiği bir ortamda AKP-MHP savaş koalisyonunca milyonlarca kadına ve Türkiye halklarına ödetilmek istenen başarısızlığın faturasını kabul etmeyeceğiz. Kadın siyasetçileri rehin alarak siyasette kendi sözümüzle var olmamızı engellemek isteyen AKP-MHP savaş koalisyonuna karşı, tüm bu politikalara, irademize yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıkacağız" dedi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Kadın Meclisi olarak sözümüz şudur ki; bizlere dayatılan erkek devlet şiddeti, kadınları susturamayacak ve toplumsal değişimdeki öncü rolümüzü engelleyemeyecek."