1 Ekim 2024 Salı

HDP İzmir Milletvekili Çepni'den 27 Temmuz'daki buluşmaya çağrı

HDP İzmir Milletvekili Çepni, Demokrasi Buluşmaları'nın ikinci ayağının finalinin yapılacağı 27 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda yapılacağını hatırlattı ve tüm halkları buluşmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yaptığı "Demokrasi Buluşmaları" kampanyasının ikinci ayağının finali 27 Ağustos'ta İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, herkesi buluşmaya çağırdı.

HDP İzmir İl Örgütü'nde İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur ile HDP bileşenlerinin yöneticilerinini katılımı ile basın toplantısı düzenlendi.

Suruç katliamının yıldönümü dolasıyla, bir çok yerde anma ve eylemlerin düzenlendiğini, 33 düş yolcusunun anıldığını hatırlatan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Gençlik Örgütleri'nin birleşik devrimci mücadeleyi sokakta pratiğe döktüğüne dikkat çekti. Çepni, "Belki de bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz şeye yanıt oldu bu pratikleri" dedi.

Partisinin başlattığı Demokrasi Yürüyüşü'nü hatırlatan Çepni, yürüyüşün yankısının beklenenin çok üstünde olduğunu belirtti. "Bu sonucun ortaya çıkmasının bir sebebi var, AKP/MHP faşist koalisyonun içinde bulunduğu yönetememe kriziydi" diyen Çepni, HDP'nin sokaktaki enerjisinin bu bakımdan son derece önemli olduğunun altını çizdi. 

HDP'nin mücadelesinin kampanya ile sona ermeyeceğini söyleyen Çepni, 27 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak etkinliğe katılım çağrısı yaptı.