18 Eylül 2024 Çarşamba

HDP İzmir adayları: Biz'le değişir

HDP İzmir Milletvekili adayı Murat Çepni, AKP iktidarının yüzde 1'in iktidarı, emekçinin düşmanı olduğunu belirtirken, Serpil Kemalbay da "Demokrasiyi birlikte inşa edeceğiz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, İzmir milletvekili adaylarını tanıttı. 
 
Fuar Göl Gazinosu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İl Eşbaşkanı Semra Uzunok, "Vekilleri İzmir'den gönderirken, sarayı halklara emanet edeğiz" dedi.
 
İl Eşbaşkanı Çerkez Aydemir ise "Bu defa sistemi ve bizi ötekileştirenleri şaşırtacak bir mücadeleyi İzmir'den başlatıyoruz" diye konuştu.
 
Toplantıda tek tek söz alan adaylar, neden aday olduklarını açıkladı. 
 
AKP YÜZDE 1'İN İKTİDARIDIR
 
İzmir 2. Bölge birinci sıra milletvekili adayı Murat Çepni, "Bütün oyunları bozan HDP yeni yaşamı kurma iradesiyle zafere yürüyecek" dedi. Ekonomik krizin, doların yükselişiyle alevlendiğini ve krizi yaratanların krizin sonuçlarını emekçilere ödetmeye çalıştıklarını belirten Çepni, "AKP iktidarı yüzde 1'in iktidarı, emekçinin düşmanıdır. Emekçileri yoksullaştırmıştır ve bu baskın seçim egemenin yönetememesinin sonucudur. İktidar Karadeniz'de meralarımızı sermayeye peşkeş çekmiştir. Bütün bunların karşısında olan tek parti HDP'dir" dedi. 
 
KEMALBAY: HERKESİ RENKLERİYLE KAPSAYACAK BİR DEMOKRASİ İSTİYORUZ
 
HDP İzmir 1. bölge birinci sıra adayı Serpil Kemalbay da "Biz; yoksul, kıt demokrasiyi istemiyoruz. Gerçek, yoksulları, halkları, bütün kesimleri renkleriyle kapsayıcı bir demokrasi istiyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Dayatılan baskın seçimi fırsata çevireceklerini ifade eden Kemalbay, "Panik seçim tek adam rejimini yıkmak için vesile olsun. Bizimle değişir, senle, halkla, Halkların Demokratik Partisi'yle değişir diyoruz. Demokrasiyi birlikte inşa edeceğiz" dedi.
 
YÖRÜK KADIN: HER ŞERRİN ARKASINDA BİR HAYIR VARDIR
 
İlkokul mezunu olmadığı için adaylığı kabul edilmeyen Yörük Güllü Karadağ da yaptığı konuşmada, "Demirtaş adına hepinizi selamlıyorum. Her şerrin arkasında bir hayır vardır. Bu seçim bize hayırlıdır" dedi. Karadağ, sınava girip mezun olacağını ve bir sonraki seçime aday olacağını söyledi.