18 Eylül 2024 Çarşamba

HDP İstanbul milletvekili adaylarını tanıttı

HDP İstanbul milletvekili adayları, Kadıköy iskelede düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.
HDP İstanbul milletvekili adayları, Kadıköy iskelede düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. 
 
HDP flamalarıyla bir araya gelen partililer, sık sık "HDP halktır halk burada", "Jin jiyan azadi", "Biz kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın halkların birleşik mücadelesi" sloganlarını attı. 
 
Kitle, seçim şarkıları eşliğinde halay çekti. 
 
Adaylar, seçim otobüsünün üzerinden kitleyi selamlarken, etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cemal Süreyya'nın Kadıköy'le ilgili "Bak bende yalan yok. Vallahi billahi sen o kadar güzelsin ki, o kadar güzelsin ki, o kadar olsun" dizeleriyle konuşmasına başladı. 
 
Buraya Edirne'den geldiğini söyleyen Buldan, "Seçim kampanyamızı Edirne'den başlattık ancak sevgili Demirtaş'la görüşmemize izin verilmedi. Cezaevine yasak getirdiler. Cezaevi önüne gidişimiz engellendi. Ama ben bugün buraya Demirtaş'ın sıcak yüreğini, sıcak duygularını sıcak selamlarını getirdim" dedi. 
 
Buldan, "16 yıllık iktidar döneminde Kadıköy'ü betonlaştırmak isteyen, Haydarpaşa Garı'nı otele çevirmek isteyen, Salı Pazarı'nı AVM'ye çevirmek isteyen, Fikirtepe'yi beton yığınağına dönüştüren AKP'ye en güzel cevabı 24 Haziran'da bu halk verecek" diye konuştu. 
 
24 Haziran'ın Türkiye açısından tarihi öneme sahip olduğunu söyleyen Buldan, "Bu ülkede Kürt'ü inkar eden, Alevi'yi, Arap'ı yok sayanlara karşı bizler el ele verdik. 24 Haziran sabahı sandıklarda mutlaka hesap soracağız" dedi. 
 
Sandıklar ve oylara sahip çıkma çağrısı yapan Buldan, "Kimsenin gücü bu halkın sesini kısmaya, Kürt'ün kimliğini inkar etmeye, Alevi'nin hakkını gasp etmeye, kadının eşitlik ve özgürlük mücadelesini engellemeye yetmeyecektir. Gençlerimizin özgürlük tutkusuna kimse gem vuramayacaktır" diye konuştu.