24 Eylül 2024 Salı

Hayat Park Gayrimenkul patronlarının işçilere saldırısı protesto edildi

Hayat Park Gayrimenkul patronlarının dernek üyesi işçilere saldırısını protesto eden Emeğin Gücü ve İTK, bu çürümüş düzeni ve sınıfa karşı yapılan saldırıları işçilerin birlikte ve örgütlü mücadelesinin yok edeceği belirtildi.

Emeğin Gücü ve İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK), geçtiğimiz hafta Hayat Park Gayrimenkul patronlarının aralarında bir kadının da bulunduğu dernek üyesi işçilere saldırısını Kadıköy İskele Meydanı'nda protesto etti.

İnşaat-İş, Limter-İş, Birleşik Mücadele Güçleri, Devrimci Öğrenci Birliği ve Emekçi Kadınlar (EKA) destek verdi.

"İşçilerin mücadelesi sermayeyi yenecek" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Ali Ekber Eraslan, "1 Haziran günü bize başvuran işçi arkadaşlarımızla birlikte, onları aylardır sigortasız şekilde çalıştıran, ücretlerini ödemeyen Hayat Park Gayrimenkul ile görüşmek üzere satış ofisine gittik. Dernek temsilcilerimizle birlikte, şantiyeye giden işçiler Hayat Park Gayrimenkul'un sorumluları ile birlikte mafyalarının saldırısına uğrayarak darp edildi. İşçilerden birini on beş kişi arasına alarak ölüm tehditleriyle darp ederek yaraladı. Müdahale eden dernek temsilcisi bir kadın arkadaşımız da aynı şekilde saldırıya maruz kaldı. Sonrasında işçiler ve dernek temsilcimiz darp raporu aldı" denilerek yaşananlar aktardı.

Eraslan, "Bizleri çalıştırırken sigortasız, güvencesiz bir şekilde çalıştıranlar, haklarımızı haklarını almak istediğimizde bizlere azgınca saldırdılar. Arkadaşlarımıza saldıran mafya örgütleri sermaye sınıfının paralı askerliğini yapıyor. Son günlerde ortaya dökülen mafya devlet ilişkileri de gösteriyor ki, iç içe geçmiş bu ilişkiler ağı asıl olarak kapitalist sistemin ve sermaye sınıfının çürümüşlüğünü, yozlaşmışlığını ortaya koyuyor" diye belirtti.

İşçilere ve dernek temsilcilerine yapılan saldırı sonrası işçiler ve temsilcilerinin haklı mücadelesinden asla geri adım atmayacağını vurgulayan Eraslan, "Bugün bizleri Kod-29 ile işten atanlarla bu saldırıyı yapanlar arasında bir fark yok, yapmak istediğimiz açıklamalarımızı yasaklayan, açıklamalarımıza saldıranlar ile, bizleri ücretsiz izne mahkum eden, sigortasız çalıştıranlar aynıdır" dedi.

Eraslan, bu çürümüş düzeni ve sınıfa karşı yapılan saldırıları işçilerin birlikte ve örgütlü mücadelesinin yok edeceğinin altını çizdi.