1 Ekim 2024 Salı

Hasankeyf Koordinasyonu: Mehmet Demir halkın sağlığını savundu

DTK soruşturması kapsamında tutuklanan Demir'le ilgili açıklama yapan Hasankeyf Koordinasyonu, "Mehmet Demir'i halk sağlığının, halkın yönetimde söz sahibi olduğu yerel yönetimlerin, ayrıca Hasankeyf'in savunucusu olarak tanıyoruz. Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin savunucuları Mehmet Demir'i yalnız bırakmayacaktır" dedi.

Kayyum atanarak görevden uzaklaştırılan Batman Eş Başkanı Mehmet Demir, DTK soruşturması gerekçe gösterilerek 21 Temmuz'da tutuklandı. Hasankeyf Koordinasyonu, Dr. Mehmet Demir'le ilgili açıklama yaptı. Mesnetsiz suçlamalarla Demir'in tutuklandığını söyleyen Hasankeyf Koordinasyonu, "Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin savunucuları Mehmet Demir'i yalnız bırakmayacaktır" dedi.

Demir'in Batman halkının suya erişimini fiilen ücretsiz hale getirdiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kayyım atandığında Batman Belediyesi'nin gündeminde Ilısu Baraj göletinde biriken ve DSİ tarafından hiçbir temizleme işlemi yapılmayan çöp yığınının ağırlaştırdığı su kirliliği sorununun çözümü için biyolojik arıtma tesisi kurulması vardı. Suyun en ucuza sağlandığı kentlerden biri olan Batman'da, Belediye'nin kayyımdan önce aldığı son kararsa pandemili günlerin koruyucusu, yaşamın temel unsuru olan suya erişimi fiilen ücretsiz hale getirmek üzere faturaları ertelemekti. Mehmet Demir'i halk sağlığının, halkın yönetimde söz sahibi olduğu yerel yönetimlerin, ayrıca Hasankeyf'in savunucusu olarak tanıyoruz. 

"Hekim, meslek örgütü yöneticisi ve yerel yönetici olarak her yaptığı halkın gözü önünde olan Mehmet Demir'in hiçbir inandırıcılığı olmayan suçlamalarla tutuklanmasının gerisinde de bundan başka sebep olmadığını biliyoruz. Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin savunucuları Mehmet Demir'i yalnız bırakmayacaktır."