24 Eylül 2024 Salı

'Halkların iradesini yenemez, teslim alamazsınız'

Yeşil Sol Parti ve milletvekillerine yönelik saldırılara tepki gösteren HDP İzmir İl Örgütü, "Tüm bu faşist saldırganlığın kaynağında, başta Kürt halkına yönelik inkar politikası olmak üzere, halklarımızın özgürlük, eşitlik ve yeni yaşam mücadelesine olan düşmanlık yatmaktadır" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Urfa milletvekili Ömer Öcalan'a yönelik jandarma saldırısı ve gözaltı girişimi, Yeşil Sol Parti Adana il binasına yanıcı ve patlayıcı malzeme konulması İzmir'de protesto edildi.

"Faşizme geçit vermeyeceğiz" pankartının açıldığı eylemde metni okuyan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, AKP-MHP faşist iktidarının sömürgeci inkar ve savaş politikalarının Kürt halkını, halkların iradesi olan vekilleri ve HDP'yi hedef göstererek yalnızca devletin resmi güçlerini değil, kontralaştırılan sivil insanları da saldırgan duruma getirdiğini kaydetti.

"Tüm bu faşist saldırganlığın kaynağında, başta Kürt halkına yönelik inkar politikası olmak üzere, halklarımızın özgürlük, eşitlik ve yeni yaşam mücadelesine olan düşmanlık yatmaktadır. Parti binalarımızın ve milletvekillerimizin hedefe alınmasının, keza, başta önceki dönem eş genel başkanlarımız olmak üzere, bu mücadeleye öncülük eden binlerce yoldaşımızın yıllardır rehin tutulmasının nedeni budur" diyen Çelik, halkların iradesinin yenilemez ve teslim alınamaz olduğunun altını çizdi.

Çelik, şöyle devam etti: "Partimize ve vekillerimize dönük son dönemlerde iyice artan saldırılara karşı bütün halklarımızı, demokratik kamuoyunu ve dostlarımızı duyarlı olmaya davet ediyor, yaşanan bütün bu saldırıların hesabını mücadelemizi büyüterek soracağımızı açıkça ilan ediyoruz!"

Eylem sloganlarla sona erdi.