1 Ekim 2024 Salı

'Halkın yüzde 95'i aç ve yoksul'

Tüketici Hakları Derneği, Türk-iş ve TÜİK verilerini karşılaştırarak elde ettiği yoksulluğa dair bilgileri açıkladı. Derneğin Genel Başkanı Turhan Çakar, iktidarın ekonomi politikalarının halkı açlık ve yoksulluğa sürüklediğini söyledi.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, yaptığı yazılı açıklamayla Türkiye'de tüketicilerin yüzde 95'inin aç ve yoksul olduğuna dikkat çekti. Türk-İş Mayıs 2022 verilerine göre ülkede açlık sınırının 6 bin 17 TL, yoksulluk sınırının ise 19 bin 602 TL olduğunu kaydeden Çakar, bu sayılar TÜİK'in yıllık hane halkı gelir dağıtımı verileriyle karşılaştırıldığında ortaya çıkan sonuçları kamuoyuyla paylaştı.

80 MİLYON AÇ VE YOKSUL
Türkiye'de halkın yüzde 49.6'sının açlık, yüzde 45.2'sinin ise yoksulluk sınırının altında yaşadığını ifade eden Çakar, toplam 80 milyon 580 bin kişinin aç ve yoksul olduğunu belirtti. İktidarın ekonomi politikalarının halkı sefalete sürüklediğini vurgulayan Çakar, halkın önemli bir kısmının temel harcamalarından kısarak hayatta kalmaya çalıştığını dile getirdi.

HALK SAĞLIKLI BESLENEMİYOR
Halkın sağlıklı beslenemediğini, çaresizlik ve çözümsüzlük karşısında buhrana sürüklendiğini vurgulayan Çakar, iktidara şöyle seslendi: "Açlığın ve yoksulluğun nedeni olan politikalar terk edilmelidir! Ekonomik politikalar birilerini zengin etmek için değil, açlığın ve yoksulluğun giderilmesi için uygulamaya konulmalıdır!"