24 Eylül 2024 Salı

Hakkari, Adana ve İzmir'de ev baskınları

Hakkari, Adana ve İzmir'de düzenlenen ev baskınlarıyla onlarca kişi gözaltına alındı.

Hakkari, Adana ve İzmir'de düzenlenen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Hakkari merkez ile Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Evlerde yapılan aramaların ardından aralarında Barış Anneleri'nin de bulunduğu 30'a yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Kişilerin "örgüt üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alındığı, dosyaya kısıtlılık ve gözaltındakilere avukat görüş yasağı getirildiği öğrenildi.

Adana'da da polis, sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenledi ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların Adana İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü kaydedildi.

Gözaltı gerekçeleri hakkında henüz bilgi edinilemedi.

İzmir'de de sabah saatlerinde evlere baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, Gökhan Kızıl, Reyhan Çomak, Mikail Kalın, Hamdullah Seyhan, Ayşe Öztürk, Savaş Özer, Berfin Özer, Felemez Yıldırım, Aziz Yıldırım, İhsan Bakır, Sibel Aydemir Cahit Doğan'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı gerekçeleri bilinmezken, dosyada gizlilik kararı olmasından kaynaklı avukatlara bilgi verilmedi. Gözaltına alınanlar İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ADANA'DA DÜN GÖZALTINA ALINAN 4 ÇOCUK SERBEST BIRAKILDI 
Öte yandan Adana'da Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığının "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan 10 kişi arasında bulunan 4 çocuk, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 6 kişinin ise karakoldaki işlemleri sürüyor.