24 Eylül 2024 Salı

Hakan Fidan Barzani ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bağdat ziyaretinin ardından Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Nêçîrvan Barzani ile Erbil'de görüştü. Fidan ve Barzani'nin görüşmesi Federe Kürdistan Bölgesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu.

Fidan daha sonra Federe Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile Pirmam'da bir araya geldi. Görüşmede, Fidan'a bugün Erbil'e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da eşlik etti.

KDP Genel Başkanı Mesut Barzani ile de görüşmesi beklenen Fidan, Erbil'de Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile de görüşecek. Fidan'ın programı kapsamında Irak Türkmen Cephesi ve İslami Birlik Partisi yetkilileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

Fidan, 22 Ağustos'ta resmi bir ziyaret için Bağdat'a gelerek burada Irak hükümet yetkilileri ve partilerle görüştü. Fidan'ın Irak ziyaretinin gündeminde Kürt petrolünün Türkiye'ye ihracatının yeniden başlaması, su krizi ve PKK yer aldı. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile Bağdat'ta Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmesinin ardından yapılan açıklamada Fidan, Bağdat'ı PKK'yi "terör örgütü" olarak ilan etmeye çağırdı.

Fidan, ziyaret kapsamında Irak Şii toplumunun önemli isimlerinden Bedir Hareketi Lideri Hadi Amiri ile de görüştü. Bedir Hareketi Genel Sekreterliği, Hadi Amiri ile Hakan Fidan'ın görüşmesine ilişkin şu açıklamayı yayımladı: "Hadi Amiri, Hakan Fidan'a Türk devletinin Irak'ı terk etmesi gerektiğini söyledi."