24 Eylül 2024 Salı

Haber-Sen'den PTT'ye: Suç işliyorsunuz

Liyakatsiz atamalara karşı mücadeleye devam eden Haber-Sen, PTT yönetiminin yaptığı usulsüzlükleri hatırlattı. Haber-Sen, "Kurumumuza, işimize aşımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. 

Haber-Sen MYK üyeleri, Genel Merkez'de PTT yönetimi tarafından yapılan liyakatsiz atamalara karşı basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın yapıldığı salona, "Likayatsiz atamalarla suç işliyorsunuz" ve "Baskılar sürgünler bizi yıldıramaz" yazılı pankartlar asıldı. 

PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan birçok iş yerinde yandaş sendika Genel Merkezi, Şube yöneticileri, il temsilcileri ve üyelerinin pervasızca alt unvanlardan
basamakları hızla yükselerek, yönetici konumlarına getirildikleri belirtilen açıklamada, "Tüm PTT emekçilerinin özlük ve kişisel bilgilerinin tutulduğu, atamaların, görevlendirmelerin, disiplin işlemlerinin ve diğer tüm personel uygulamalarının görüldüğü PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yaz, Birlik Haber Sen eski yöneticilerinden olup, unvan basamaklarını hızla yükselerek Daire Başkanı olmuştu" denildi. 

Yaz'ın göreve başladıktan sonra gerek sendikaya karşı tavrı gerekse de uygulama ve kararlarla da tarafsızlık ilkesini yitirdiğini kanıtladığı kaydedilen açıklamada, Birlik Haber Sen ve Türk Habersen yönetici ve üyeleri PTT'de üst düzeygörevlere getirilerek, Haber-Sen yönetici ve üyelerine zulüm uygulamaya başlandığını belirtti. 

Açıklamada, "Bunun en son örneği İstanbul'da yaşanmıştır. İstanbul PTT Başmüdürü Selahattin Ekinci ve Başmüdür Yardımcısı Şenol Bulut yetkilerini kötüye kullanarak, TRT emekçisi olan Şube Başkanı harici tüm şube yöneticilerimizi keyfi ve hukuksuz bir şekilde sürgün ederek, şube faaliyet alanlarının dışına göndermiştir. İstanbul Başmüdürlüğü, sendikal kanuna, Anayasaya ve uluslar arası sözleşmelere aykırı davranarak suç işlemektedir" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklama şöyle devam etti: "Bizler Haber-Sen olarak; 181 yıllık kurumda çalışanları bölen, kurumu liyakatsiz atama ve adam kayırmacılığı ile zora sokan bu zihniyeti ve buna alet olan kurum yöneticilerini kamuoyu önünde deşifre etmeye devam edeceğiz. hiç kimsenin şüphesi olmasın! Kurumumuzda iş barışının sağlandığı, adaletli ve işinin ehli yöneticilerin olduğu günler yakındır. Kurumumuza, işimize aşımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz."