24 Eylül 2024 Salı

Haber-Sen: Sendikal faaliyetlerimiz engelleniyor

Haber-Sen, yönetici ve üyelerine yönelik PTT'nin saldırı politikalarına tepki gösterdi. Sendika genel merkezindeki açıklamada konuşan Genel Başkan Balcan, örgütlü bulundukları kurumlarda sistematik saldırı ve baskı altında olduklarının altı çizdi.

KESK'e bağlı Haber-Sen, PTT'nin saldırı politikalarına ilişkin sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de katıldı.

Açıklamada konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, örgütlü bulundukları kurumlarda iktidarın sistematik saldırı ve baskısı altında olduklarına dikkat çekti.

TRT ve PTT'deki yönetimlerin yetkilerini kötüye kullandığını belirten Balcan, "4688 Sayılı Kanun'un 18. maddesini bilerek ve isteyerek çiğniyorlar. Kendilerini sendikal mücadeleyi koruyan yasalardan üstün görüyorlar" dedi.

'FAALİYETLERİMİZ ENGELLENİYOR'
Üyeleri ve şube yöneticilerinin sendikal faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla örgütlenme alanlarının dışına sürüldüğünü kaydeden Balcan, "Sürülen arkadaşlarımızın yerine gizlemeye bile gerek görmeden yandaş sendikaların yönetici ve üyelerini atıyorlar" diye konuştu.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'
PTT yönetiminin bu tür atamalarının hukuksuz olduğunu vurgulayan Balcan, "Pandemi sürecinin başında PTT'nin çalışma koşullarının salgına uygun olarak düzenlenmesi taleplerimize karşılık benzer uygulamalarla karşılaşmış, tayinlerle sesimiz kısılmaya çalışılmıştı. Örgütlü bulunduğumuz işyerlerindeki yöneticiler açıkça sendikal ayrım yapmakta, üyelerimize mobbing uygulamaktadır. Bu hukuksuz uygulamaların altında imzası bulunan başmüdür ve diğer yetkililer hakkında, sendikal ayrımcılık yapmak, görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağız" dedi.