24 Eylül 2024 Salı

Haber-Sen: Hukuk dışı uygulamalara imza atanlar suç işliyor

Haber-Sen PTT'de çalışan işçilerin yaşadığı baskılara  ilişkin basın açıklaması yaptı. PTT'de dağıtımcı pozisyonda çalışan işçilerin cumartesi günleri de çalışacaklarını aktardı.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası  PTT'de çalışan işçilerin yaşadığı baskı ve hukuksuz uygulamalara ilişkin Diyarbakır Suriçi'nde bulunan PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. 

"Emekçinin alın terini sizin kar hırsınıza ezdirmeyeceğiz" pankartının açıldığı açıklamada basın metnini Haber-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Yılmaz Tekin okudu.  PTT Başmüdürlüğü'nde çalışan işçilerin yaşadığı sorunların içinden çıkılmaz bir hale geldiğini aktaran Tekin, Posta Dağıtım ve Merkez Müdürlükleri'nin ise personel yetersizliği nedeniyle çalışamaz hale geldiğini belirtti.

Geniş yüz ölçümü ve yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip Diyarbakır'da, kentleşmenin artmasına paralel olarak PTT'nin personel istihdam etmesi gerekirken kar hırsına yenik düşerek konuya kayıtsız kaldığını ifade eden Tekin, PTT yönetiminin personel eksikliği sorununu kabul etmediğine dikkat çekti. Tekin, ağır iş yükünü karşılayamayan işçilerin halk tarafından her gün CİMER'e şikayet edildiğini aktardı.

Günlük en az 60 tebligat ya da 80 kargo dağıtım zorunluluğunun Tebligat Kanunu'na aykırı olduğunu dile getiren Tekin, bunun usulsüz tebligat dağıtımına neden olduğunu  söyledi. Tekin, "Hem de biz emekçilerin taşıyamayacağı miktarda kargo ile dağıtıma çıkmasına neden oluyor" ifadelerinde bulundu.

PTT'de artan iş yükünü karşılayacak sayıda personel çalıştırılması yerine öğlen araları açıldığını ve  dağıtımcıların cumartesi günleri çalışmaya başladığını ifade eden Tekin, işçilerin disiplin cezası, uyarı, baskı ve mobbinge maruz kaldıklarını belirtti. Tekin, PTT'de hukuk dışı uygulamalara imza atan kamu görevlerinin açıkça suç işlediğini ve buna karşı yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını vurguladı.