1 Ekim 2024 Salı

Güvercinlik'te ÇED toplantısı engellendi

Güvercinlik'te RES için düzenlenen ÇED toplantısında halk şirket yetkililerini konuşturmadı. RES şirketi, jandarma korumasında toplantının yapıldığı alandan çıkarıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin kırsal mahallelerde kurmak istediği Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) bölgede tansiyonu yükseltti. Birçok kez girişimleri mahkeme tarafından engellenen şirket, bir kez daha aynı yerde RES kurmak için harekete geçti. Şirket yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcileri, RES'in ÇED süreciyle ilgili Güvercinlik'te halkı bilgilendirmesi toplantısı gerçekleştirdi. Ancak, toplantıda arbede çıktı. Tepkiyle karşılanan yetkililer asker korumasında bölgeden uzaklaştırıldı.  

Toplantı öncesi konuşan mahalle sakinleri avukatı ve Bodrum Çevre Platformu Kurucu Başkanı Av. Remzi Kazmaz, toplantıyı meşru ve hukuki olarak kabul etmediklerini belirtti. Şirketin daha önce de yalan söylediğini kaydeden Kazmaz, "Şimdi tekrar bize başka yalanları anlatacak. Biz yalan dinlemek istemiyoruz" dedi.  

Toplantının katılım tutanağında ismini fark eden mahalle avukatlarından Esra Hasanoğlu Kazmaz ise, Çevre ve Şehircilik yetkililerine, "Siz devletin görevlisi olarak tarafsız hareket etmek zorundasınız. Şu anda bu kişileri katılım tutanağına yazarak suç işliyorsunuz. O nedenle hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız" dedi.