20 Eylül 2024 Cuma

Güngördü: Tehdit telefonları alıyorum

Zeytinburnu Belediyesi tarafından KHK ile işten atılan taşeron işçi Kenan Güngördü, Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından tehdit edildiğini ve başına gelenlerden Aydın'ın sorumlu olduğunu belirtti.
696 sayılı KHK ile Zeytinburnu Belediyesi'nden ihraç edilen ve işine dönmek için belediye önünde oturma eylemi yapan Kenan Güngördü, İHD İstanbul Şube binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İHD İstanbul Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Aygül ve İHD üyesi Nuray Şimşek katıldı.
 
AKP'nin OHAL'i fırsat bilerek güvenlik soruşturması gibi soyut gerekçelerle binlerce işçiyi KHK ile işten attığını hatırlatan Güngördü, "Benimde mesai bitimine 5 dakika kala elime tutuşturulan bir isim listesinde adım gösterlip işime son verildi" dedi.
 
Savcılıklardan aldığı "Adli sicil kaydı yoktur" yazısına rağmen hangi güvenlik soruşturmasına göre işten atıldığını bilmediğini söyleyen Güngördü, belediyeye yaptığı her başvurunun "gizlilik kararı var" denilerek cevapsız bırakıldığını ifade etti.
 
TEHDİT TELEFONLARI ALIYORUM
 
Uğradığı haksızlık karşısında Zeytinburnu Belediyesi'nin önünde oturma eylemi başlattığını ancak Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibi tarafından hedef gösterildiğini ve tehdit edildiğini dile getiren Güngördü, "82 gündür verdiğim mücadeleden rahatsız olan kişi veya kişilerce cep telefonumdan gizli numaralardan aranarak 'Adımlarına dikkat et, sen çok fazla oldun' biçiminde tehditler alıyorum, başıma geleceklerden Belediye Başkanı Murat Aydın sorumludur" dedi.
 
Bu konuda gerekli adli ve hukuki soruşturma açılması için avukatıyla gerekli hazırlıkları yaptığını söyleyen Güngördü, "Elimizden almaya çalıştığınız işimiz ve ekmeğimiz için alanlarda olmaya devam edeceğiz. Bundan sonrada eylemlerime devam edeceğim" dedi.
 
TELEFONLA TEHDİT DEVLET POLİTİKASI
 
İHD İstanbul Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Aygül ise OHAL ve KHK hukuksuzluğunun belediyelerde de uygulandığını ve kimin, hangi gerekçe ile işten atıldığının belli olmadığını ifade etti.
 
İHD Üyesi Nuray Şİmşek ise kendisinin de KHK ile işten atıldığını belirterek yaşanan hukuksuzluk karşısında en temel anayasal hakkı kullanarak direndiklerini belirtti. Hiçbir delil olmadan 'terör' suçlaması ile işinden atılan Güngördü'nün can güvenliğinin tehlikede olduğunu vurgulayan Şimşek, muhaliflere telefon ile gözdağı vermenin bir devlet politikası olduğunu söyledi.
 
Şimşek, "Kenan ve direnen tüm arkadaşlarımızın yanındayız" dedi.