24 Eylül 2024 Salı

Güney Erkek Yurdu'nun altındaki kulüp odaları zorla boşaltılıyor

Boğaziçi Üniversitesi Güney Erkek Yurdu'nun altında bulunan kulüp odaları yönetim ve özel güvenlik tarafından zorla boşaltılmaya çalışılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi, depreme dayanıksız olduğu iddiasıyla 4 yurdunu yıkıp birini de güçlendirme çalışmaları yapılacağı öne sürülerek boşaltıldı. Bin 200 öğrencinin yurtsuz kalmasına neden olan bu uygulama için kulüplerin yıllardır kullandığı odalar boşaltıldı. 

Kulüp odalarının taşınma kararına karşı üniversitedeki 43 kulübün imzasıyla ortak bir bildiri yayınlanmış; üniversite öğrencilerinin sosyal, sportif, kültürel faaliyetlere eşit bir şekilde ulaşma hakkı olduğu, bu çalışmaların akademik ortama katkı sağladığı, bu nedenle kulüplerin üniversitenin merkezi bir konumunda olması gerektiği belirtilmişti. Bunun yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi'nin etik ilkelerine aykırı biçimde alındığı kaydedilen bu kararın, öğrenci katılımı sağlanarak yeniden değerlendirilmesi için kulüpler adına dilekçe verilmişti. 4 Ağustos tarihli dilekçe yanıtında kulüplerin taşınmaya yönelik itirazı kabul edilmemişti.

Görevlilere tepki gösteren öğrenciler kulüp odalarını boşaltmak istemediklerini söyledi. Öğrenciler, "Kulüpler hakkında nasıl bu kadar net karar verebiliyorsunuz? Biz bu malzemeleri güvenli olmayan bir yere götüremeyiz. 2 saatlik bir iş değil" dedi.

Öğrenciler darp edildi.