1 Ekim 2024 Salı

'Gülistan yaşasaydı o da mezuniyet kepini havaya atacaktı'

888 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, kardeşinin kaybedilmeden önce eğitimine devam ettiği Munzur Üniversitesi'nin mezuniyet törenine giderek diplomasını almak istedi. Üniversitenin talimatıyla ÖGB tarafından darp edilerek sahneden indirilen Aygül Doku'ya, Gülistan Doku'nun sınıf arkadaşları sahip çıktı.

Dersim'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun sınıf arkadaşları bu sene mezun oldu. Üniversitenin 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine katılan Aygül Doku, törende söz almak istedi. "Kardeşimle birlikte diplomasını alacaktık. Gülistan yaşasaydı o da bugün mezuniyet kepini havaya atacaktı" diyerek Aygül Doku, özel güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek sahneden indirildi.

888 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun fotoğrafıyla kürsüye çıkarak konuşmak isteyen Aygül Doku'ya, çok sayıda üniversite öğrencisi sahnenin önüne gelerek destek verdi. Aygül Doku ve öğrencilerin "Gülistan Doku nerede" sloganları atması üzerine üniversite yönetimi ses sisteminden yüksek sesle müzik çalmaya başladı.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ GÜLİSTAN'A SAHİP ÇIKMADI
Üniversite yönetiminin talimatıyla özel güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek kürsüden indirilen Aygül Doku gazetecilere konuştu. Gülistan'ın akıbetini sormaktan vazgeçmeyeceğini vurgulayan abla Doku, "Gülistan diplomasını almaya gelemedi. Bırakmadılar diplomasını alsın. Onu 888 gündür karanlıkta bırakıyorlar. Ben diplomasını almaya geldim, üniversite rektörü ve hocaları Gülistan için 5 dakika bir zaman ayırıp bana Gülistan'ın diplomasını vermediler. Bir üniversite düşünün ki 888 gündür kayıp olan öğrenciye bu şekilde sahip çıkıyor" dedi.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek'in de katıldığı törende uğradığı saldırıyı sosyal medyada paylaşarak, "Bugün Gülistan'ımın arkadaşları mezun oldu. Diplomasını alıp 'Kardeşim nerede?' diye sormak istedim. Öğretim Görevlisi Bülent Kar tarafından izin verilmedi. Daha sonra özel güvenlik görevlilerini benim ve Gülistan'ın arkadaşlarının üzerine salarak korkakça sahneyi terk etti" ifadelerini kullandı.