1 Ekim 2024 Salı

Gemlik yürüyüşü öncesi HDK ve DBP'den ESP'ye ziyaret

İmralı tecridine karşı 12 Haziran'da Gemlik'e yapılacak yürüyüşe öncesi HDK ve DBP heyeti İstanbul'da bulunan ESP Eş Genel Başkanlık İrtibat bürosunu ziyaret ederek, parti yöneticileriyle görüştü.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, 12 Haziran günü gerçekleştirilecek Gemlik yürüyüşü öncesi Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ni (ESP) ziyaret etti.

AYDENİZ: SAVAŞIN KENDİNİ DAYANDIRDIĞI YER TECRİTTİR
ESP'nin İstanbul'daki merkezinde gerçekleştirilen ziyarette, HDK ve DBP heyetini ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve partililer karşıladı. Gemlik yürüyüşüne ilişkin bilgi alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, "Bu tecrit Sayın Öcalan üzerinde, cezaevleri üzerinde, tüm siyasi tutuklular üzerinden tüm halklara yayıldı. Bu tecrit herkesi etkiliyor. Bu ekonomik krizin sebebi bu savaş. Savaşın kendini dayandırdığı bu tecrittir" dedi. 

Görüşmelerin sürdüğü 2012-2013 yıllarını hatırlatan Aydeniz, bugünkü tablonun görüşmelerin sona ermesinin ardından yaşananlardan bağımsız olmadığını söyledi. Aydeniz, "Toplum sonuçlarını bire bir yaşıyor. Neden mazotun fiyatı 28 liraya çıktı, ekmeğin fiyatı neden 6 liraya çıktı. İnsanlar 'açız' dediğinde Cumhurbaşkanı çıkıp 'kurşunun fiyatını biliyor musunuz' diye soruyor. Görüyor insanlar. Sebebinin bu savaş gerçekliği olduğunu, Kürt düşmanlığı olduğunu ve kendi zeminini bu tecritten aldığını görüyoruz. 2012-2013'de insanlar bu sorunun çözüleceğine inandı" diye konuştu.

TÜMÜKLÜ: TECRİDİ KIRMAK İÇİN GEMLİK YÜRÜYÜŞÜNE KATILACAĞIZ
Ardından söz alan ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü, "Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyütmek, Sayın Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi kırmak için sosyalistler olarak bizde Gemlik yürüyüşüne katılacağız" dedi. Tümüklü, özgürlükten, emekten ve halkların eşitliğinden yana olan tüm emekçileri 12 Haziran Pazar günü yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı.

ESP: TECRİDİ KIRMAK, ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANMAK İÇİN GEMLİK'E YÜRÜYORUZ
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yazılı açıklama yaparak, 12 Haziran günü yapılacak Gemlik yürüyüşüne katılacaklarını açıkladı. İmralı Hapishanesinde 23 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulan Abdullah Öcalan'ın son bir yıldır ne avukatları ne de ailesi ile görüştürülmediğine dikkat çekilen ESP açıklamasında, "Bu tecrit ile faşist sömürgeci rejim, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin önüne geçmek, Kürt özgürlük güçlerini kuşatmak ve tasfiye etmek istemektedirler. Böylelikle de sömürgeci rejimlerini, savaş ve işgal politikalarını sürdürmenin zeminini oluşturmayı amaçlıyorlar" denildi.

İmralı tecridinin hapishanelere yansımasına değinilen ESP açıklamasında, "Tecrit hapishanelerde faşist terörün artması, hasta tutsakların ölüme terk edilmesi, infazların yakılması anlamına da gelir. Tecrit devam ettikçe, sömürgeci savaşta ısrardan dolayı savaşın bütün yükü emekçilere yüklenecek, açlık ve yoksulluk da büyüyerek devam edecektir" diye belirtildi.

12 Haziran günü yapılacak yürüyüşe katılacaklarını duyuran ESP şu çağrıda bulundu: "Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyütmek, sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridi kırmak için bizde 12 Haziran'da Gemlik yürüyüşünde olacağız. Özgürlükten, emekten ve halkların eşitliğinden yana olan tüm emekçileri ve ezilenleri bu yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz."