24 Eylül 2024 Salı

Gebze'deki aileler yine engellendi

İmralı'daki tecridin kaldırılması için açlık grevine destek için ailelerin Gebze Hapishanesi önünde yapmak istediği eylem bugün de engellendi. Polis, saldırıya engel olmak isteyen Avukat Gürkan İstekli'yi darp etti.
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için açlık grevinde olan çocuklarına destek veren ailelerin Gebze M Tipi Hapishanesi önündeki eylem 21. gününde. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Musa Piroğlu ve Dılşat Canbaz Kaya da destek verdi. 
 
YİNE ENGELLLENDİLER
 
HDP Gebze İlçe Örgütü önünde toplanan aileler, hapishanenin önüne gitmek istedi. Ancak aileleri durduran polis, valiliğin yasak kararını gerekçe göstererek ailelerin geçişine izin verilmedi. Etrafları polis tarafından sarılan aileler, "Burada kalacağız, burada direneceğiz, size boyun eğmeyeceğiz" diyerek, kararlılıklarını ifade etti. Polis, bir süre bekleyen aileleri zor kullanarak araçlara bindirdi.
 
AVUKAT POLİS TARAFINDAN DARP EDİLDİ
 
Ailelerin darp edilmesine tepki gösteren Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Gürkan İstekli, polis tarafından yere düşürülerek darp edildi. İstekli'nin elinde ve kollarında küçük yaralanmalar ve morarmalar oluştu. İstekli'yi milletvekilleri polisin saldırısından kurtardı. Aileler, bir süre sonra araçlarına binerek yeniden HDP İlçe binasına döndü.
 
Polis, gazetecilerin görüntü almasını da engelledi.
 
PİROĞLU: ANNELERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
 
HDP İlçe Örgütü'nde açıklama yapan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, valiliğin yasak kararına tepki gösterdi.
 
Piroğlu, "Zulüm devam ediyor. Anneler insani, yasal taleplerini kullanıp hapishane önüne gitmek istiyorlar. Ama ne yazık ki devlet kulaklarını tıkamış durumda" dedi.
 
Piroğlu, şöyle devam etti: "Şunu çok açık söylüyorum; yaptıkları şey yasa dışıdır. İnsanların oturma ya da eylem hakkını valiliğin keyfine göre yasaklamaya hakkı yoktur. Bir baskı rejimi var. Bu rejim burada ısınıyor. Biz annelerin yanında olmak zorundayız. Annelerin canı yanıyor. Bu direnişi büyütürsek şehir merkezlerine yayarsak bu sorun hallolur. Basit bir şey istiyorlar; İmralı Adası’ndaki mutlak tecrit sona ersin diyorlar. Ölüm orucu kararının alındığı bir dönemde anneleri, kardeşlerimizi, yoldaşlarımızı yalnız bırakmamamız gerek."
 
Aileler, yarın yine Gebze Hapishanesi önüne gideceklerini duyurdu.