24 Eylül 2024 Salı

Gebze'de ailelere 23. günde polis saldırısı

İmralı tecridinin kaldırılması talebiyle çocuklarının başlattığı açlık grevlerine destek olmak için Gebze Hapishanesi önünde nöbet tutmak isteyen ailelere polis saldırdı. Saldırı sırasında HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı İdris Ay darp edilerek gözaltına alındı.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevinde olan çocuklarına ses vermek isteyen ailelerin Gebze M Tipi Hapishanesi önünde yapmak istedikleri oturma eylemi 23. gününde bir kez daha engellendi. Bakırköy'de kutlanacak olan 1 Mayıs'a beyaz tülbentleri ile katılmak için bugünkü oturma eylemini sabah erken saatlerinde yapmak isteyen aileler, HDP Gebze İlçe binası önünde bir araya geldi. Buradan araçlarına binerek hapishaneye yakın bir yere gelen aileler, araçlardan inerek hapishane önüne geldi. 
 
İLÇE EŞBAŞKANI DARP EDİLDİ
 
Aileleri ablukaya alan polisler, eylemin yasak olduğunu belirterek izin vermeyeceklerini söyledi. Polise tepki gösteren aileler, alandan ayrılmayacaklarını belirterek oturma eylemine geçti. Ailelere saldıran polis, anneleri sürükleyerek kaldırdı. O sırada çıkan arbedede HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı İdris Ay, polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Ay daha sonra serbest bırakıldı.
 
Aileler Bakırköy'deki mitinge katılmak üzere hapishane önünden ayrıldı. 
 
GÖRÜNTÜ VE FOTOĞRAFLAR SİLİNDİ
 
Öte yandan basın emekçilerinin fotoğraf ve görüntüleri polis tarafından silindi. Yaşananları telefonları ile kaydeden ailelerin de telefonlarındaki tüm görüntü ve fotoğraflar silindi.