20 Eylül 2024 Cuma

Gazeteci Taşkın'ın duruşması 12 Eylül'e ertelendi

Mezopotamya Ajansı muhabiri Seda Taşkın'ın tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Dava 12 Eylül'e ertelendi.
Tutuklu Mezopotamya Ajansı muhabiri Seda Taşkın'ın ikinci duruşması Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü Hakkı Boltan, P24 muhabiri Özgün Özçer, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu ve Taşkın'ın arkadaşları takip etti.
 
Taşkın'ın avukatları Gulan Çağın Kaleli davada hazır bulunurken, Taşkın, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS ile bağlandı. SEGBİS bağlantısı yapıldığında avukat Ebru Akkan ve Rıdvan Konak, Taşkın'ın yanında bulundu.
 
Savunmasını yapan Taşkın, iddiaları kabul etmediğini ifade etti. Taşkın, "Kod adı deniliyor, buna ilişkin daha önce savunma yaptım. Bakın geçenlerde cezaevinde ziyaretime gelen dedem bile kapıda kalmış içeriye alınmamış. Neden? Çünkü dedem cezaevinde Seda olarak beni çağırıyor. Bütün akrabalarım çevrem beni Seda olarak bilir. Bunu kanıtlamanın başka yolu yok. Aylardır cezaevindeyim bu kadar değerli bir mesleğin karşılığı cezaevi olmamalı. Mesleğimi çok seviyorum ve yapmaya da savunmaya da devam edeceğim" dedi.
 
Ardından savunma yapan avukatlar Taşkın'ın tahliyesini istedi.
 
Savunmaların ardından savcı, bir önceki duruşmada Seda isminin kod adı olup olmadığına yönelik Taşkın'ın çevresine sorularak yapılacak araştırma tutanağının gelmediğini belirterek, kaçma şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti yine Seda isminin cezaevi görüşmelerinde kullanılıp kullanılmadığını ilişkin araştırılma yapılması için müzekkere yazılmasına ve oy birliğiyle duruşmayı 12 Eylül 2018 tarihine erteledi.