18 Eylül 2024 Çarşamba

'Filistinli dostumuz serbest bırakılsın'

İsrail'e petrol tedarikini protesto ettiği için geri gönderme merkezine götürülen Filistinli arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen Filistin için Bin Genç, "Asıl suçlu bizim dostumuz değildir. Asıl suçlular soykırımın gerçekleşmesine yardımcı olanlardır" dedi.

TRT World'ün belgesel etkinliğinde Türkiye'nin soykırımdaki suç ortaklığını protesto eden Filistinli bir genç, yetkililer tarafından alıkonularak Arnavutköy'deki geri gönderme merkezine götürüldü.

Filistin için Bin Genç, gözaltındaki Filistinli gencin serbest bırakılması için Üsküdar Meydanında eyleme geçti. Meydana kadar sloganlarla yürüyüş yapan Filistin için Bin Genç üyeleri, "Filistinli arkadaşımız, 'Erdoğan, İsrail'i besleyen petrol vanalarını kapat' dediği için geri gönderme merkezinde tutuluyor. Dostumuz derhal serbest bırakılsın" pankartı açtı.

Türkçe, Arapça ve İngilizce okunan basın açıklamasında, Filistinli gençten GGM'ye götürüldüğünden beri haber alınamadığı belirtilerek, "Türkiye devleti 11 ay boyunca limanlarından İsrail'e yapılan petrol sevkiyatını durdurmak için hiç bir adım atmadı. Arkadaşımızın yaptığı sadece soykırıma yardım edenleri ifşa etmek için yasal bir protesto eylemi değil, ülkesini seven ve siyonist işgalden kurtulmasını isteyen bir Filistinli olarak ahlaki bir görevdi. Türk hükümetinin gözünde onun suçu, Filistin davasının sahte bir müttefiki imajının arkasına gizlenen soykırım destekçilerinin samimiyetsiz sözlerine inanmamak ve onlara karşı sesini yükseltmekti" ifadeleri kullanıldı.

'ASIL SUÇLULAR SOYKIRIMIN GERÇEKLEŞMESİNE YARDIMCI OLANLARDIR'
Açıklama, şöyle devam etti: "Asıl suçlu bizim dostumuz değildir. Asıl suçlular soykırımın gerçekleşmesine yardımcı olanlardır. Arkadaşımız alıkonulmuşken onlar hala dışarıdalar, hala utanmadan işgale petrol ve diğer gerekli malları tedarik etmeyi sürdürüyorlar. Dostumuzu geri alana kadar durmayacağız. Türkiye bu soykırımın suç ortağı olmaktan vazgeçene kadar durmayacağız. Ve Küresel İntifada'nın bir parçası olarak, bu işgale son vereceğiz ve tüm soykırım faillerini ve onların işbirlikçilerinden hesap soracağız."

Eylem boyunca, "Yaşasın küresel intifada", "Filistinli dostumuz yalnız değildir", "İşbirlikçi hükümet, ihanetten vazgeç", "Filistin kavgamız yargılanamaz", "Bakü-Ceyhan hattından akan petrol değil, kan" sloganları atıldı.