18 Eylül 2024 Çarşamba

Filistin için yarın üç kentte eylem

BDS Türkiye, Nakba'nın 70. yıldönümünde İstanbul Ankara ve Adana'da yapacağı eylemlere halkları davet etti.
BDS Türkiye, Nakba'nın 70. yıldönümünde İstanbul Ankara ve Adana'da yapacağı eylemlerle Filistin halkının Geri Dönüş Yürüyüşü'nü selamlayacak.
 
BDS Türkiye tarafından yapılan açıklamada, "15 Mayıs 2018 günü, Filistin halkının büyük felaketi Nakba'nın 70. yıldönümünü ifade ediyor. 70 yıl önce, Siyonistlerin İsrail devletini kurduklarını ilan etmelerinin hemen ertesinde Filistin'deki etnik temizlik süreci hızlanmış, Siyonist güçler tarafından yüzbinlerce Filistinli yerlerinden edilmiş, yirmiden fazla katliam gerçekleşmiş, 400'ü aşkın Filistin köyü haritadan silinmişti" denildi.
 
Bu yıl Filistinlilerin Toprak Günü'nden Nakba Günü'ne kadar geri dönüş talebiyle Gazze'de barışçıl yürüyüşler düzenleme kararı aldığı hatırlatılan açıklamada, "30 Mart gününden başlayarak her cuma günü işgal güçleri tarafından bu yürüyüşlerin üzerine ateş açıldı ve onlarca Filistinli katledildi" diye belirtildi.
 
Açıklamada, "Nakba'yla başlayan işgal, topraksızlaştırma ve Filistin halkını yurdundan çıkarma politikası 70 yıldır kesintisiz devam ederken, bu yıl ABD Başkanı Trump, 14 Mayıs günü ABD Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyarak işgalci rejime büyük bir hediye sunmayı planlıyor. BDS Türkiye olarak Filistin halkının geri dönüş ve özgürlük talebini desteklemek, geri dönüş yürüyüşlerine yapılan saldırıları ve Trump'ın Kudüs kararını protesto etmek ve İsrail'in her alanda boykot edilmesi çağrısını yinelemek üzere Nakba gününde düzenleyeceğimiz eyleme tüm Filistin dostlarını ve Türkiye'de yaşayan Filistinlileri davet ediyoruz" diye kaydedildi.
 
BDS Türkiye, yarın İstanbul'da saat 19.00'da Tünel Meydanı'nda, Ankara'da saat 13.30'da ABD Büyükelçiliği önünde ve Adana'da saat 18.00'da Atatürk Parkı'nda yapacağı eylemlere halkları davet etti.