1 Ekim 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 14 HAZİRAN 2022

-Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının gerçekleştirdiği katliamın birinci yılında Şenyaşar ailesi anma düzenleyecek.

-Urfa Emek Platformu, "Adalet için Urfa'dayız" etkinlikleri kapsamında Suruç Asri mezarlığında bulunan katledilenlerin mezarlarını ziyaret edecek. Ardından Urfa Adliyesi önünde Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti'ne katılacak, forum düzenlenecek. (10.00/15.00)

-DİSK BTO-Sen üyesi Ağaç AŞ. işçilerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane binası önündeki direnişi devam ediyor.

-İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararının iptal edilmesi talebiyle Danıştay'daki davaların görülmesine devam edilecek. (09.00)

-Haklarında verilen beraat kararları istinaftan dönen Özgür Gündem Nöbetçi Yayın Yönetmenleri Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin'in "Suç işlemeye tahrik", "Suçu ve suçluyu övmek" ve "Örgüt propagandası" iddiasıyla yeniden yargılandıkları davanın karar duruşması Çağlayan'da bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (13.30)

-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşacak. (12.45)

-DFG ve MGKP, gazetecilerin gözaltına alınması ve basın kurumlarının basılmasına ilişkin JİNNEWS’in Yenişehir’deki bürosu önünde açıklama yapacak. (12.00)

-Ankara'da bulunan hukuk örgütleri, Ebru Timtik'in ölümüne ve Uluslararası Adil Yargılanma Günü'ne dair ÇHD Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)