18 Eylül 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM/ 13 MAYIS 2018

SOMA KATLİAMI'NIN 4. YILI
-Soma Katliamı'nın 4. yılı dolayısıyla facianın gerçekleştiği Soma'da Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yapılacak. Ardından Eli önünde  "Soma için adalet, Türkiye için adalet" şiarıyla miting düzenlenecek. (13.30/14.30)
 
-DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Tabip Odası, 4. yılında Soma katliamında yaşamını yitiren madencileri Beyoğlu Tünel Meydanı'nda anacak. (17.00)
 
-İHD Ankara Şubesi, 18. Olağan Genel Kurulu'nu Tüm Bel-Sen Toplantı Salonu'nda gerçekleştirecek. (10.00)
 
-CPJ, Ben Gazeteciyim, DİSK Basın-İş, ÇGD, ÖGİ, RSF, Basın Konseyi ve Article 19’un desteğiyle İstanbul Gönen Hotel'de, "Türkiye'de gazetecilik ve basın özgürlüğü" tartışılacak. (10.30-15.00)
 
-Yaşam savunucuları, "Faytondan in, bisiklete bin" sloganıyla Kadıköy'deki Beşiktaş Adalar iskelesinden bir araya gelerek Bostancı'ya doğru pedal çevirecek. Daha sonra Bostancı Adalar İskelesi önünde basın açıklaması yapacak. (15.00)
 
FİGEN YÜKSEKDAĞ #ETHA İÇİN YAZDI: YİNE DE GERÇEK KAZANACAK!
-Haber merkezi boşalmış, sayfaları kapatılmış, editörleri-muhabirleri "hapishaneden bildirmeye" başlamış ETHA'ya "yine de biat etmeyeceğiz, gerçeğin peşinden ayrılmayacağız" dedirten, kuru bir inat ya da slogan sevdası değildir takdir edersiniz ki!
 
KGÖ SAVAŞÇILARI: '68 DEVRİMCİ RUHU BUGÜN ROJAVA'DA DOLAŞIYOR
-'68 devrimci hareketinin 50. yılını Rojava devrimi savunmasında yer alan Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) savaşçıları ile konuştuk. '68 devrimci hareketinin ruhu bugün Rojava'da ve Kuzey Suriye'de dolaşıyor. İspanya'nın, Paris'in, Gezi'nin direnişçi ruhu ve gençliği bugün Efrîn için direnişi büyütüyorlar.
 
HDP AVRUPA TEMSİLCİSİ DOĞRU: AVRUPA'DAKİ ÇALIŞMALARIN TÜRKİYE'DEKİ ÇALIŞMALARA ETKİSİ BÜYÜK
-HDP Avrupa Temsilcisi Eyüp Doğru, Türkiye'de muhalif basın üzerindeki baskılara dikkat çekti, "Bu yüzden Avrupa'daki çalışmaları önemsiyoruz, çünkü bu çalışmaların Türkiye'deki çalışmalara büyük bir etkisi olacak" dedi.