24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM/ 06 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 180. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 15 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-Tutsak yakınları Gebze ve Bakırköy hapishanelerinin önünde nöbet tutacak. (12.00)
 
-Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevinde olan tutsak aileleri, Adana Adliyesi önünde oturma eylemi yapacak. (13.30)
 
-ESP, SKM ve SGDF üyelerinin "Tecride son Leyla'ya el ver" şiarıyla başlattığı süreli/dönüşümlü açlık grevi İzmir'de ikinci gününde devam ediyor.
 
-İHD İstanbul Şubesi, açlık grevi ve ölüm orucu direnişindeki tutsakların yaşam hakkına sahip çıkmak ve devlete sorumluluklarını hatırlatmak için şube binasında "yaşam nöbeti" tutacak. (16.00)
 
-6 Mayıs 1972'de idam edilen 68 gençlik hareketi önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan mezarları başında anılacak. (11.00)
 
-Gençlik örgütleri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişinin 47. yılı dolayısıyla Taksim AKM önünden Dolmabahçe'ye yürüyecek. (17.00)
 
-DİP'li öğrenciler, devrimci hareketin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı idam edilişinin 47. yılında Dolmabahçe'de anacak. (14.30)
 
-HDP Grup Başkavekili Saruhan Oluç, Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
-Ramazan ayı dolayısıyla Galatasaray Lisesi önünde yeryüzü sofrası kurulacak. (20.00)