24 Eylül 2024 Salı

ETHA GÜNDEM/ 04 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 178. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 15 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-Tutsak yakınları Gebze ve Bakırköy hapishanelerinin önünde nöbet tutacak. (12.00)
 
-Tutsak yakınları HDP Adana İl Örgütü'nde iki günlük açlık grevine başlayacak. (12.00)
 
 -ESP, SKM ve SGDF üyelerinin "Tecride son Leyla'ya el ver" şiarıyla başlattığı süreli/dönüşümlü açlık grevi Ankara'da üçüncü gününde devam ediyor.
 
-Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, Ayışığı Ekin Sanat Derneği'nde "Dünü, bugünü ve yarınıyla hapishaneler gerçekliği" konulu buluşma düzenleyecek. (16.00)
 
-İHD İstanbul Şubesi, açlık grevi ve ölüm orucu direnişindeki tutsakların yaşam hakkına sahip çıkmak ve devlete sorumluluklarını hatırlatmak için şube binasında "yaşam nöbeti" tutacak. (16.00)
 
CUMARTESİ ANNELERİ
-Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı'ndaki 736. buluşmalarını, gözaltında kaybedilen Hüsamettin Yaman ve Soner Gül için gerçekleştircek. (12.00)
 
-İHD Diyarbakır, Batman ve İzmir'de "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" talebiyle oturma eylemleri yapacak. (13.00) 
 
371. F OTURUM
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu,  371. F Oturumu'nu hasta tutsak Abdullah İçli Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirecek. (13.30)
 
-Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Dersim Tertelesi'nin 82. yılında yaşamını yitirenler Kadıköy Rıhtım'da anılacak. (19.38)