22 Eylül 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 01 MART 2024

-İstanbul'da 27 Şubat günü ev baskınlarında gözaltına alınan aralarında ajansımızın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Acettin'in de bulunduğu 15 sosyalist savcılık ifadeleri için İstanbul Adliyesine çıkarılacak.

-DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu HDP'li siyasetçilerin yargılanmak istendiği Kobanê davası Sincan Hapishanesinde görülecek. Kadın kurumları ve DEM Parti milletvekilleri duruşma öncesi hapishane önünde açıklama yapacak. (10.00)

-DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde seçim bildirgesini açıklayacak. (11.00)

-İstanbul Üniversitesi öğrencileri, 20 yıl önce katledilen ve davası zaman aşımına uğratılmak istenen Önder Babat için Beyazıt Anakapı önünde eylem yapacak. (14.00)

-İHD, barış nöbetinin 18'incisini "Kadınlar barış istiyor" şiarıyla İstanbul ve Ankara'da şube binasında, İzmir’de ise Konak’taki eski Sümerbank önünde sürdürecek. (14.00/18.00)

-Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube ve KESK, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim binası önünde ÇEDES ve benzeri protokollere karşı eylem yapacak. (16.00)