24 Eylül 2024 Salı

Eşyaları taşınırken 'kaybolan' depremzede üç gün sonra tuvalette ölü bulundu

Günlerdir "kayıp" olduğu düşünülen, Antakya'da çadır alanında kalan Ali D. tuvalette ölü bulundu. 3 gün boyunca çadır alanının tuvaletinde cansız bedeni duran Ali D.'nin yüksek sıcaklıkların da etkisiyle kalp krizi geçirdiği beilrtildi. 

Hükümetin politikaları nedeniyle on binlerce insanın katledildiği şubat depremlerinin üzerinden 6 ay geçti. Açlık ve yoksullukla sokakta yaşamaya mahkum edilen halk, adeta ölmediği için cezalandırılıyor.

Sendika.Org'da yer alan habere göre Antakya'nın Defne ilçesine bağlı Aşağıokçular Mahallesinde AFAD kontrolündeki bir çadır alanındaki çadırında yalnız yaşayan emekli öğretmen Ali D., 14 Ağustos günü tuvalette ölü bulundu.

Hala çadır alanında yaşamayı sürdüren depremden etkilenenler yaşananları Sendika.Org'a anlattı. Ali D., son olarak Hatay Valiliği'nin çadır alanlarını tahliye edip depremzedeleri konteyner kentlere yönlendirme kararı doğrultusunda 12 Ağustos günü AFAD ekipleri alana geldiğinde görülmüştü.

AFAD ekipleri çadırını kaldırırken tuvalete giden Ali D. geri dönmedi ancak yaşlı adamın neden dönmediğini dert edip arayan soran da olmadı. Ali D. çadır alanı için kurulan mobil tuvalette o günlerde yaşanan aşırı sıcakların da etkisiyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Tuvaletlerin denetiminden sorumlu görevli olmasına rağmen günlerce kapalı kalan tuvalet kabinini kontrol eden de olmadı.

Nihayet Ali D.'nin yakınları haber alamadıkları akrabalarının akıbetini öğrenmek için harekete geçtiğinde 14 Ağustos günü Ali D. yaşamını yitirdiği kabine bulundu.

Ali D.'nin ölümü, çadır görüntüsünü ortadan kaldırarak "normalleşme" görüntüsü vermeye odaklanan mülki amirliklerin ve AFAD'ın, depremden etkilenen halkın yaşamını koruyacak asgari koşulları sağlamaktan ne kadar uzak olduğunun utanç verici bir delili olarak kentin hafızasına yerleşti.