22 Eylül 2024 Pazar

ESP'den açlık grevindeki vekillere ziyaret: Leyla Güven haklıdır, tecrit kırılmalıdır

ESP İstanbul İl Örgütü'nden bir heyet, açlık grevindeki milletvekillerini ziyaret etti, "Leyla Güven haklıdır, tecrit kırılmalıdır" dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle tutuklu Hakkari Milletvekili Leyla Güven 28 gündür açlık grevinde. 
 
Türkiye’nin bir çok yerinde Leyla Güven’e destek eylemsellikleri sürüyor. 
 
Leyla Güven’e destek için dün HDP İstanbul İl Örgütü’ünde milletvekilleri Hüda Kaya, Saruhan Oluç, Ali Kenanoğlu ve Dilşat Canbaz Kaya 3 günlük açlık grevine başlamıştı. 
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi İstanbul İl Örgütü’nden oluşan bir heyet bugün açlık grevindeki milletvekillerini ziyaret etti. 
 
ESP MYK üyesi Şahin Tümüklü ve ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk’ten oluşan heyeti Ali Kenanoğlu, Saruhan Oluç ve Dilşat Canbaz Kaya karşıladı. 
 
Hüda Kaya ise rahatsızlığı nedeniyle karşılama grubunda yer  alamadı. 
 
TÜMÜKLÜ: TECRİT KIRILMALIDIR
 
Ziyaret sırasında konuşan ESP MYK üyesi Şahin Tümüklü, "Katliamların son bulması için tecrit kırılmalıdır. Bugün aynı taleple yurtsever tutsaklar da açlık grevlerine başladılar. Bu talebi giderek büyütmek siyaseten herkesin görevidir. Bizler her dönem HDP’yle mücadeleyi büyütmeyi kendimize görev koyduk. Son olarak Leyla Güven haklıdır, tecrit kırılmalıdır” dedi. 
 
Açlık grevinde olan Saruhan Oluç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.