24 Eylül 2024 Salı

ESP'den 1 Mayıs açıklaması: Birleşen halkı kimse yenemez

İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'a ilişkin açıklama yapan ESP, "Açlık grevleri ve ölüm oruçlarıyla bedenlerini barikata çeviren ve 'tecride hayır' diyen direnişçilerin sesini ve eylemini büyütelim. 1 Mayıs'ta faşizme, tecride ve ekonomik krizin faturasının bize kesilmesine karşı hep birlikte direnelim, biz olalım, yenilmez olalım. Çünkü birleşen ve ayağa kalkan bir halkı kimse yenemez" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'a ilişkin açıklama yayınladı.
 
"Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan" başlıklı açıklamada, "Bugün 1 Mayıs! İşçi sınıfının uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü. Dünyanın dört bir yanında emekçiler ve ezilenler daha insani, eşit ve özgür bir yaşam talepleriyle meydanlara çıkıyor. Dünyayı kendi çıkarları için cehenneme çeviren emperyalistlere, kapitalistlere ve erkek egemen sömürücü iktidarlara karşı aynı ses ve umutla 'gelecek bizimdir' diyor" diye belirtildi.
 
ESP açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:
"Hayatı yaratan, emeğiyle geçim kaynaklarını ürüne dönüştüren bizleriz. Ancak hiçbir şey üretmeyen bir avuç asalak her şeye el koyuyor. Ellerinde tuttukları iktidarlarına dayanarak bir yanda kendileri için şatafatı, diğer yanda bizler için sefaleti büyütüyorlar. Biz ürettikçe onlar zengin, onlar zenginleştikçe bizler fakir oluyoruz. Bu adaletsizliğe dur demek için, toplumsal adalet için bir araya gelmeli ve tüm dünya işçi ve ezilenleriyle birlikte dayanışma ve mücadeleyi büyütmeliyiz. Çünkü birleşmek ve mücadele etmek tek kurtuluş yolumuzdur.
 
"İşte 1 Mayıs bizden önceki kuşakların bedeller pahasına yarattığı o birleşme ve mücadele günlerinden biridir. Bizlere bırakılan bu bayrağı, işçi sınıfının ve ezilenlerin 1 Mayıs bayrağını daha çok yükseltmek hepimizin görevidir. İçinden geçtiğimiz ekonomik kriz koşullarında çıkaracağımız ortak ses ve irade, patronlara ve iktidarlarına verilecek esaslı bir yanıt anlamına gelecek, daha umutlu günlere yol gösterecektir.
 
"Her şeyi kendine bağlayan, koltuğunu korumak için yapamayacağı şey olmayan Saray rejimi yaşadığımız sefalet azmış gibi şimdi de elimiz avucumuzdaki birkaç kuruşa göz dikmiş durumda.  Açıkladıkları yeni ekonomi paketi kapsamında kıdem tazminatımıza el koyacaklar. Vergi  düzenlemeleriyle patronları korurken bizleri soyacaklar. Bireysel Emeklilik Sistemi adı altında sosyal sigorta namına bıraktıkları kırıntıları da elimizden alacaklar. Enflasyon aldı başını gitti. Ve eğer birleşip mücadele etmezsek daha kötü günler bizi bekliyor. Bunun için 1 Mayıs'ta meydanlara çıkmalı ve gücümüzü birleştirmeliyiz.
 
"Hak aramak bu topraklarda iğneyle kuyu kazmaya dönüştü. Sesini çıkaran, hak ve özgürlük talep eden herkes terörist ilan ediliyor. Emekçiler, halklar birbirine düşman edilerek linç kültürü normalleştiriliyor. Hakkını arayan işçi, özgürlük talep eden genç, eşitlik isteyen kadın, inancına ve kimliğine sahip çıkan Alevi ve Kürt, yani herkes, hepimiz aynı jopla dövülüyor, aynı zindanla tehdit ediliyoruz. Etrafımıza örülen korku duvarlarıyla dev bir hapishanede birbirimizden tecrit ediliyoruz.
 
"Bu dev hapishaneden çıkmak, etrafımıza örülen tecrit duvarlarını yıkarak bir olmak dışında bir kurtuluş yoktur. Tek yol direniş ve mücadeledir. HDP Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan, hapishanelerde ve dışarıda binlerin katılımıyla büyüyen direniş bizlere yürünecek yolu göstermektedir. Açlık grevleri ve ölüm oruçlarıyla bedenlerini barikata çeviren ve 'tecride hayır' diyen direnişçilerin sesini ve eylemini büyütelim. 1 Mayıs'ta faşizme, tecride ve ekonomik krizin faturasının bize kesilmesine karşı hep birlikte direnelim, biz olalım, yenilmez olalım. Çünkü birleşen ve ayağa kalkan bir halkı kimse yenemez."