1 Ekim 2024 Salı

ESP Kürdistan: Gemlik yürüyüşüne katıl, tecride karşı ses ver

ESP Kürdistan, İmralı tecridine karşı 12 Haziran günü gerçekleştirilecek Gemlik yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu. Açıklamada, Öcalan'a özgürlük talebi de dile getirildi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) 12 Haziran günü Gemlik'e yürüyüş gerçekleştireceklerini açıkladı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, İmralı Hapishanesi'nde rehin tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde tecridin sona erdirilmesi talebiyle gerçekleştirilecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

"Uluslararası komployla tutuklanan ve 23 yıldır İmralı Hapishane'sinde ağır tecrit koşullarında tutulan Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit üç yıldır çok daha derinleşmiş durumda" denilen ESP Kürdistan açıklamasında, İmralı tecridinin Kürt ve Türkiye halkları üzerinde topyekun saldırının sivri ucunu oluşturduğu vurgulandı.

İmralı tecridine karşı mücadelenin sömürgeciliğe ve faşizme karşı mücadelenin ileri cephelerinden biri olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çünkü tecrit demek, savaş ve işgal politikalarının devamı demektir. Tecrit demek, politik özgürlükler için atılan her adımın faşist devlet terörüyle yanıtlanması demektir. Tecrit demek, açlık, yoksulluk ve işsizliğin derinleşmesi demektir. Tecrit demek, hapishanelerde yüzlerce ağır hasta tutsağın ölüme terk edilmesi demektir.

"Tecrit edilen, Öcalan şahsında, başta bir halk gerçekliği olduğu için bu tecride karşı mücadele de, hem ulusal özgürlük mücadelemizin, hem de faşist saray rejimine karşı mücadelenin başat bir gündemidir. Bu nedenle halklarımızı, işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri İmralı tecridine karşı sesini yükseltmeye, 12 Haziran'da Gemlik Yürüyüşü'ne katılmaya çağırıyoruz."

Açıklamada, Öcalan'a özgürlük talebi de dile getirildi.