1 Ekim 2024 Salı

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı: Operasyon özgür kadın kimliğine saldırıdır

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ile SKM üyelerinin gözaltına alınmasının özgür kadın kimliğine yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, "Saldırılara karşı direnme, onurlu özgür bir gelecek için sokakta olmaya çağırıyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Hatice Deniz Aktaş ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Medya Haber'e konuşan Taşkıran, gözaltına alınan kadınların yaşamın her alanında mücadele yürüten kadınlar olduğunu ifade ederek, "Bu operasyon özgür kadın kimliğine yönelik bir saldırıdır. Kendi emeğiyle yaşamak isteyen kadınlara yönelik bir operasyon. SKM, kadın özgürleşmesinin yolunun özgür bir gelecek inşasıyla mümkün olduğunu söyleyen, her yerde bunun mücadelesini yürüten bir Meclis'tir. Bizim yoldaşlarımızın, Eş Genel Başkanımızın gözaltına alınmasının esas nedeni yürütülen mücadeledir" dedi.

'TESLİM ALMA POLİTİKALARI'
Suruç katliamının yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anma etkinlikleri ve Pınar Gültekin'in katledilmesine karşı gerçekleştirilen protesto eylemlerinde kadınlara yönelik polis saldırılarını hatırlatan Taşkıran, "Kadınlara yönelik saldırıları ykın zamanda sokaklara çıkan kadınlara işkence ile gördük. Bu kadınları teslim alma politikalarıdır, gözaltı ve tutuklamalarla, ideolojik saldırılarla teslim alma politikalarıdır. Bu politikalara kim itiraz ediyorsa, hızla bu kesimlere yönelim oluyor. SKM'ye de yönelim bu nedenledir. Bunu TJA'lı arkadaşlarımıza, HDP Kadın Meclis üyesi arkadaşlarımıza dönük saldırılarda da gördük" diye konuştu.

'ONURLU BİR GELECEK İÇİN SOKAĞA'
ESP Eş Genel Başkanı özlem Gümüştaş ve SKM üyelerinin gözaltına alınmasına karşı kadınları her alanda tepki göstermeye çağıran Taşkıran, "Tepkiler var, bu tepkileri sokakta göstermeye çağırıyoruz. Hep söyledik; kadınlar birlikte güçlü. Bunu yaşamın her alanında örgütlemeye devam edeceğiz. Saldırılara karşı direnme, onurlu özgür bir gelecek için sokakta olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.