24 Eylül 2024 Salı

Eskişehir'de KESK'ten 'emekten, halktan yana bir bütçe' talebiyle eylem

KESK Eskişehir Şubeler Platformu, emekten ve halktan yana bir bütçe talebiyle basın açıklaması düzenledi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda 2022 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken Eskişehir'de KESK Şubeler Platformu "Emekten, halktan yana bir bütçe istiyoruz" dedi.

Eylemde konuşan Platformun Dönem Sözcüzü Dr. Birtük Özkavak, "Bu bütçe, bir avuç rantiyecinin ve mutlu azınlığın bütçesidir. Bu bütçe yoksullar, emekçiler, emekliler ve kamu çalışanları yok sayılmaktadır" dedi.

Özkavak, mevcut iktidar koalisyonunun tüm suni gündem yaratma çabalarına, kutuplaştırma politikalarına rağmen bugün emekçilerin ve halkın temel gündeminin artmaya devam eden işsizlik, çarşıda pazarda yaşanan hayat pahalılığı olduğunu söyledi.

Milyonların temel gündeminin iğneden ipliğe her şeye devam eden zam yağmuru olduğunu vurgulayan Özkavak, "Milyonlarca emekçinin temel gündemi TL'nin döviz karşında değer kaybı ile gelirinin, ücretinin, maaşının her geçen gün mum gibi erimesidir. Bu koşullarda kapıya dayanan kışı nasıl geçireceğidir. Bugün milyonlar açlığa, sefalete sürüklenmektedir. 10 günde sadece akaryakıt başta olmak üzere, tüketim mallarına gelen zamlar enflasyonu körüklemiştir. Geçinemiyoruz" diyerek sözlerine devam etti.

Hazırlanan bütçenin halkın bütçesi olmadığının altnı çizen Birtürk Özkavak, "Bunun yerine bizim cebimizden alıp patronlara, yandaş müteahhitlere teşvik, prim desteği, ‘hazine garantisi', faiz olarak aktarmayı, savunma ve güvenlik adı ile savaş harcamalarını artırmayı temel alan bu bütçeyi kabul etmiyoruz" dedi.