25 Eylül 2024 Çarşamba

Ermenistan'da 24 Nisan anma programının detayları belli oldu

Ermeni Soykırımı'nın 106. yıldönümünde Ermenistan'da yapılacak anma programının ayrıntıları netleşti.

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gerilim konusu olan Ermeni Soykırımı'nı tanımaya hazırlanıyor. 

New York Times , Wall Street Journal ve Washington Post Gazeteleri, ABD'li yetkililere dayanarak "Biden, Ermeni katliamlarını soykırım olarak tanımaya hazırlanıyor" manşetlerini atmıştı.

ABD, Ermeni Soykırımı'nı tanımaya hazırlanırken, Ermenistan'da da 24 Nisan'ı anma programının detayları belli oldu.

Ermenistan'da anma etkinlikleri 21 Nisan'da Soykırım Müze-Enstitüsünde "Ermeni Soykırımından Kurtulanların Ailelerinin İzinde" sergisinin açılışı ile başladı.

23 Nisan'da ise 23.00'da Ulusal Filarmoni Orkestrası ve Ermenistan Devlet Akademik Korosu, Verdi'nin Requiem'ini Tsitsernakaberd Anıtı'nda seslendirecek. Konseri Eduard Topchyan yönetecek.

Gece yarısından sonra Devlet Senfoni Orkestrası ve Hover Eyalet Oda Korosu, şef Alexander Iradyan yönetiminde Gomidas Oda Müziği Evi'nde Mozart'ın Requiem'ini icra edecek.

24 Nisan'da 19.15'te Ermenistan Devlet Senfoni Orkestrası, Ermenistan Devlet Oda Korosu ve Erivan Devlet Oda Korosu, Tigran Mansurian'ın Requiem'ini  Karren Demirciyan Spor ve Konser Kompleksi'nde seslendirecek.

Etkinliğe diplomatik misyonların da katılması bekleniyor. 

24 Nisan'da, Karabağ'daki tarihi-kültürel ve dini anıtların korunmasına adanmış "Nesli Tükenmekte Olan Miras" konulu bir sergi Yerevan Belediye Binası'nda açılacak. Sergide 100'den fazla fotoğraf, kitap, minyatür örnekleri, halılar sergilenecek.