25 Eylül 2024 Çarşamba

Ermeni soykırımı Zürih'te Türkiye Konsolosluğu önünde protesto edildi

1915 Ermeni soykırımı İsviçre'nin Zürih kentinde Türkiye Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Ermeni soykırımının 106. yılı dolayısıyla İsviçre'nin Zürih kentinde Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin (HBDH) çağrısıyla Türkiye Konsolosluğu önünde çok sayıda kişinin katılımıyla eylem yapıldı.

"Soykırımı unutmadık, unutturmayacağız" şiarıyla yapılan eylemde, Medya Savunma Alanlarında şehit düşen HPG Komuta Konseyi ve HBDH Yürütme Komitesi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) şahsında şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Eylemde HBDH temsilcisi ortak açıklamayı okudu. Açıklamada, "Türk devleti ırkçı ve tekçi katliam politikalarını bugün de sürdürmektedir. 1915 yılında Türk devletinin Ermeni halkına yönelen soykırım saldırıları bugün AKP-MHP faşizmi eliyle Türkiye ve Kürdistan halklarına yönelik devam etmektedir. Bu coğrafyanın kadim halklarına yönelen bu katliamı inkar ve yok saymayla geçiştiren Türk devleti bu katliamlarla yüzleşmek ve hesabını vermekle yükümlüdür" denildi.

Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) temsilcisi ise Mor Yakop Manastarı Rahibi Aho Bileçen'e "Örgütü yardım etmek" iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verilmesini Sayfo Soykırımı'nın devamı olduğunu ifade etti.

Almanca bildirilerin okunmasının ardından eylem sloganlarla sona erdi.