1 Ekim 2024 Salı

Erdoğan: Kararnamelerle kesintisiz hizmet sunduk

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni sistemde, demokrasinin sacayağı olan yürütme, yasama ve yargı organları arasındaki ilişkileri çok daha netleştirdik" diyerek, iki yılda 64 kararname ve 2 bin 755 karara imza attığını söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi 2 Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

"Her değişim gibi bunun da oturması vakit alacak" diyen Erdoğan, yeni sistemde, "demokrasinin sacayağı" olarak tanımladığı yürütme, yasama ve yargı organları arasındaki ilişkileri çok daha netleştirdiklerini savundu. 

"Türkiye, yeni sistemle birlikte bölgesel ve küresel krizlere karşı daha etkin, daha hızlı ve daha kapsamlı refleksler verebilme imkanına kavuştu" iddiasında bulunan Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerden koronavirüs salgınına kadar pek çok alanda, bunun somut neticelerini gördüklerini de iddia etti. 

Erdoğan, "Eksiklerimiz yok mu? Elbette var. Aksaklıklar yaşanmıyor mu? Elbette yaşanıyor. Yine yeni sistemin verdiği imkanlar sayesinde, eksikleri hızla tamamlıyor, aksaklıkları süratle düzeltebiliyoruz. Her değişim gibi bunun da oturması vakit alacaktır" dedi.

"Tabii bu yönetim sistemi, gerek ve ihtiyaç duyulduğunda her türlü değişikliğin süratle yapılabilmesine imkan sağlayan dinamik bir sistemdir"

"Değişim temelli bir anlayışla" yollarına devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, "Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile pek çok yapısal değişikliği hayata geçirdik. Kabinede ve üst düzey bürokraside, ihtiyaç hasıl olduğunda yeni isimlere görev vermekten asla çekinmedik. Bundan sonra da reform, icraat ve değişim temelli bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz" diye belirtti. 

Erdoğan, son iki yılda Cumhurbaşkanı olarak 64 kararname ve 2 bin 755 karara imza attığını söyledi.