22 Eylül 2024 Pazar

Eğitim-Sen'den ikinci yılında Aladağ katliamı açıklaması

Aladağ katliamının ikinci yılı dolayısıyla açıklama yapan Eğitim-Sen, "'Aladağ davası Türkiye davasıdır' diyerek Aladağ'da yaşamını yitiren çocuklarımızın haklarını korumayı sürdürecek, acılı ailelerini yalnız bırakmayacağız" dedi.
Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar cemaatine ait kız öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016 tarihinde çıkan yangında 11'i çocuk olmak üzere 12 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği katliamın üzerinden iki yıl geçti.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-Sen, "Her duruşmasını takip ettiğimiz ve ilk günden itibaren eğitim sisteminin fotoğrafını temsil ettiğini söylediğimiz bu faciaya ilişkin yürütülen davada ise tutuklu tek bir sanık dahi kalmadı. Çünkü kapatılan köy okullarıyla, açılmayan yurtlarla ve kamu kaynaklarının devlet okullarına değil de cemaatlere peşkeş çekilmesiyle yıllar içerisinde bu karanlık tablo, kamusal ve laik eğitimin tasfiyesinin tablosu bilerek, istenerek yaratıldı" dedi.
 
2017-2018 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle taşınan ilkokul ve ortaokul öğrenci sayısının toplamda 810 bin 35 olduğu, ortaöğretimde taşınan öğrenci sayısının ise 432 bin 751'e çıktığı dikkate alındığında, taşımalı eğitimle taşınan öğrenci sayısının toplamda 1 milyon 242 bin 833 gibi ciddi bir rakama ulaşması da bu gerçeği gözler önüne serdiğine dikkat çeken Eğitim-Sen, "Bu nedenle, Eğitim Sen olarak 'Aladağ davası Türkiye davasıdır' diyerek Aladağ'da yaşamını yitiren çocuklarımızın haklarını korumayı sürdürecek, acılı ailelerini yalnız bırakmayacağız. Yeni Aladağ facialarının, katliamlarının olmaması için eğitim politikalarında göstermelik değil, köklü değişimlerin gerçekleşmesi için tüm gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz" diye belirtti.