29 Eylül 2024 Pazar

Dünyada Kovid-19: Almanya'da önlemler gevşetiliyor

Almanya'da çok sayıda eyalette, dükkan ve mağazaların bir kısmı yeniden açılıyor. Belçika'da can kayıplarının yüzde 52'si huzurevlerinde kalan yaşlı insanlar,

ALMANYA

Almanya'da çok sayıda eyalette bugünden itibaren korona salgını nedeniyle kapalı olan dükkan ve mağazaların bir kısmı yeniden açılıyor. Satış alanı 800 metrekareden az olan dükkanların açılmasına izin veriliyor.
Yaklaşan lise bitirme sınavlarına girecek öğrenciler, önümüzdeki haftadan itibaren eğitime başlayacak. Ancak Almanya'da genel olarak okullar ve üniversiteler 4 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılacak. Öncelikle geçiş senesinde olan lise son sınıflar ve ilkokul son sınıf öğrencileri eğitime başlayacak.

Norveç'te de anaokulları ve sağlık klinikleri açıldı. 27 Nisan'dan itibaren ise ilkokul, orta okul ve liseler de açılıyor.

BELÇİKA

Belçika'da son saatte 168 kişi daha yaşamını yitirdi. Ülkede can kaybı, 5828'e yükseldi. 15 Mart ile 19 Nisan arasında, 13 bin 362 kişi hastaneye yatırıldı, 8 bin 895 kişi taburcu edildi. Belçika'da can kayıplarının yüzde 52'sini huzur evlerinde kalan yaşlılar oluşturdu. 

İSPANYA

Can kaybının ve vaka sayısının yüksek olduğu ülkelerden biri de İspanya. Son 24 saatte 399 kişi hayatını kaybetti. Tespit edilen vaka sayısı ise 200 bini geçti.  

FRANSA

Fransa Başbakanı Edouard Philippe yaptığı açıklamada, "Salgından önceki hayata dönmek için uzun süre beklenmemiz gerekecek." ifadesini kullandı.

Başbakan Philippe, yoğun bakımdaki hastaların sayısının art arda birkaç gün boyunca düştüğünü, dolayısı ile hastanelerin üzerindeki baskıların da nispeten hafiflediğini belirtti.

Ülkede sokağa çıkma yasağı 11 Mayıs'a kadar uzatıldı.