22 Eylül 2024 Pazar

Doğan'dan sessiz kalanlara tepki: Hukuksuzluk sınır tanımaz

Partisinin genel merkezinde konuşan DEM Parti Sözcüsü Doğan, İstanbul Milletvekili Otlu'nun evinin basılmasına tepki gösterdi. Doğan, "Hukuksuzluğun kime yapıldığına bakarak sessiz kalanlara, görmezden duymazdan gelenlere bir kez daha sesleniyoruz. Bilsinler ki hukuksuzluk sınır tanımaz" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Yürüttükleri seçim çalışmalarının engellenmeye çalışıldığını belirten Doğan, "Bize katılan tüm araçlara, mesela Şırnak'ta cezalar kesiliyor. Neden kesiliyor bu cezalar? Söz konusu yüzlerce araç plakaları ve listeleriyle arzu edilirse paylaşabiliriz. Tüm mülki amirlere DEM Parti adına seslenmek istiyorum. Lütfen tarafsız davranın. Bir siyasi partinin taraftarı gibi davranmak mülki amirler için suç nedenidir. Sizler hiçbir siyasi partinin taraftarı olamazsınız, tarafgirlik yapamazsınız, keyfi uygulamalarla yasadışı tutum ve pozisyon almaktan vazgeçin" çağrısı yaptı. 

'BAŞKA MÜCADELELER DE VERİYORUZ'
Her yerde kazanmak ve kazanımları büyütmek istediklerini dile getiren Doğan, yıllardır atanan kayyımlarla kentlerin adeta bilerek ve isteyerek maksatlı şekilde talan edildiğini söyledi. Doğan, "İşte biz bu kentleri yeniden inşa etmek ve onları yeniden doğal özgünlüklerine kavuşturabilmek gibi gündeme sahibiz. Başka mücadeleler veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

'ÇİÇEK OTLU'NUN EVİ BASILDI'
DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun evinin basıldığını hatırlatan Doğan, "Milletvekili DEM Partili olunca dokunulabilir, aracı aranabilir, evi basılabilir, kapısı kırılabilir. Hapsedilir rehin tutulur sürgün edilir. Nasılsa kılıf da sözüm ona senaryolar da her zaman olduğu gibi hazırdır. On yıllardır bu değişmez. Hukuksuzluğun kime yapıldığına bakarak sessiz kalanlara, görmezden duymazdan gelenlere bir kez daha sesleniyoruz. Bilsinler ki hukuksuzluk sınır tanımaz. Kendini bugün tüm bunların dışında bulan herkesin bir gün kapısını çalabilir nitekim çalıyor da. Bunu da hep birlikte acı bir biçimde tecrübe ediyoruz. O yüzden hukuksuzluğun kime yapıldığına bakılmaksızın hukuksuzluğa karşı durmak gerekir. İlkesel olan da etik olan da budur, demokratik değerlere sahip çıkmak bunu gerektirir" dedi.