1 Ekim 2024 Salı

DKP/BÖG: Uğruna ölünecek değerler yaratan Ulaş Adalı yaşıyor

Üç yıl önce ölümsüzleşen DKP MK üyesi ve BÖG Komutanı Gökhan Taşyakan için açıklama yapan DKP/BÖG, "Ulaş Adalı yoldaş kavgamıza güç veriyor, yolumuzu aydınlatıyor. Adlarını kızıl zaferlere yazmak partimizin boyun borcudur" ifadelerini kullandı

Devrimci Komünarlar Partisi ve Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG), 3 yıl önce ölümsüzleşen Gökhan Taşyakan'ı (Ulaş Adalı) andı.

DKP'nin kurucu delegasyonu, MK üyesi ve HBDH kurucu yürütme kurulu üyesi parti adıyla Ulaş Adalı'nın (Gökhan Taşyakan) DKP'nin devrimci savaş çizgisine dayanak olduğu belirtilen açıklamada, "Ulaş Adalı yoldaş bir parti savaşçısı olarak yaşadı. Zafere ancak Leninist bir parti eliyle ulaşılacağı bilinci ile tüm tasfiyeci, bozguncu, teslimiyetçi sapmalara karşı 'Aslolan örgüttür, aslolan mücadeledir' sözünü ortaya koyarak büyük fırtınalarda dahi komünarcıların yönünü bulmasında pusula oldu" ifadelerine yer verildi. 

Yılmaz savaşçılığıyla onurlu bir miras bıraktığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Onun yılmaz savaşçılığı, nerede olursa olsun en önde dövüşmeye aday bir devrimciliğe ve bir öncüleşmeye çağrıdır. Çukurova'da, Ankara'da, İstanbul'da, Kobane'de ve özgür alanlarda, çalışma yürüttüğü tüm bölgelerde yoldaşlığın, mütevaziliğin, emeğin derin izlerini bırakmış, direnişlerin, barikatların, çatışmaların ortasında ikircimsiz öncü devrimci olarak yer almış, bugün komünar kadro eğitimlerinde örnek gösterilen bir öncü olarak, parti saflarımıza onurlu bir miras bırakmıştır.

"O sınırları olmayan bir enternasyonalizmin örneklerindendi. Türkiye işçi sınıfı mücadelesini zafere taşımak adına partimizin Kasım Atılımında görev aldı. İşçi sınıfının kurtuluş mücadelesini, Kürt Halkının özgürlük mücadelesi ile buluşmasını zafer yolu gören ve bunu birleşik devrimci savaş stratejisine dönüştüren partimizin kurucu öncülerinden biri olarak ölümsüzleşti. Kürdistan coğrafyasında enternasyonalizm bayrağına adını yazdıran bir devrimci olarak anılmaya devam ediyor.

"Dün Kadıköy'de kurulan barikatlardan, işçi sınıfı direnişlerine, birleşik devrimci milislerden, tarihi direniş sürdüren gerilla güçlerine kadar zulme karşı atılan her ileri adımda Ulaş Adalı yoldaş kavgamıza güç veriyor, yolumuzu aydınlatıyor. Adlarını kızıl zaferlere yazmak partimizin boyun borcudur."