22 Eylül 2024 Pazar

Diyarbakır'da ölümsüzler mezarları başında anıldı

Diyarbakır'da Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla ölümsüzlerin mezarları ziyaret edildi, anmalar yapıldı.
Diyarbakır'da Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla 450 Evler ve Yeniköy Mezarlıklarında ölümsüzlerin mezarları ziyaret edildi, anmalar yapıldı.
 
Dersim'de hayatını kaybeden Berfu Dilan Canbay, Güney Kürdistan'ın Zap bölgesinde hayatını kaybeden Şevin Söğüt, Suruç katliamında hayatını kaybeden Nazlı Akyürek ve Veysel Özdemir, Diyarbakır'da polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Ruken Demir ile Kobane ve Sur'da hayatını kaybedenlerin mezarları aileleri ve yakınları tarafından zirayet edildi.
 
Mezar başlarında yapılan anma saygı duruşu ile başladı. ESP adına yapılan konuşmada, "Kasım ayı bizim için ölümsüzlerimizi andığımız bir aydır. Onların mücadelesi bizim öfkemizi yükseltiyor, umudumuzu büyütüyor. Onların mücadelesini zafere ulaştırıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceğiz. Genç bir kadın olarak mücadelenin en önünde yer alan Berfu'lar Şevin'ler bize kadın devriminde önderleşmenin yolunu göstermiştir" denildi.
 
Şehitlerin mezarlarının karalandığı ve tahrip edildiği belirtilen konuşmada, "Onları bizim kalbimizden, mücadelemizden silemeyecekler. Rojava'da yeni bir devrimi inşa etmek için yola düşen düş yolcularının düşlerini gerçekleştireceğiz" diye kaydedildi.