20 Eylül 2024 Cuma

DİSK'ten Karabulut'un tutuklanmasına tepki

Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut'un tutuklanmasına ilişkin açıklama yapan DİSK, "Sendikal faaliyet suç değildir. İnsanca çalışma ve yaşama talebi tutuklanamaz" dedi.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut'un tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.
 
Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, iş cinayetlerinde katledilen, maaşları doğru düzgün ödenmeyen, bedenleri tahtakurularına yem edilen 3. havalimanı işçilerinin taleplerine sahip çıktığı için, sendikal faaliyetleri nedeniyle tutuklandığını belirten DİSK, işçilerinin insanca çalışma ve yaşama hakkını savunmak, Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Karabulut'un suçu olmadığı, görevi olduğu vurgulandı.
 
Açıklamada, "Asıl olarak bu sendikal görevlere engel olmak isteyenler ve işçileri kölece çalıştırdığı ortaya çıkan işverenler suç işlemektedir. Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'nun yayınladığı raporda, işçilerin hakları açısından dünyanın en kötü 10 ülkesi arasında olan ülkemiz, son dönemde haklarını isteyen işçilerin ve sendikacıların tutuklanmasıyla bu konumunu sağlamlaştırmaktadır" diye kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Bu utanç tablosunun altında imzası olanların yapması gereken, tutuklanan tüm inşaat işçileri derhal serbest bırakmak, işçilerin tüm taleplerini karşılamak ve insanlık dışı koşullarda işçi çalıştıran işverenler hakkında etkin bir soruşturma başlatmaktır.
 
"DİSK olarak İstanbul'da ve Türkiye'nin dört bir yanında düzenleyeceğimiz basın açıklamalarıyla bu talepleri haykıracak, Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut'un ve inşaat işçilerinin sesini yükselteceğiz. Bu amaçla 8 Ekim 2018 Pazartesi günü İstanbul'da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü önünde olacağız."