24 Eylül 2024 Salı

Direnişteki işçiler mitinge çağrıldı

İşçi ve emekçi mitingine yönelik çağrı çalışmaları kapsamında direnişteki işçiler ziyaret etti. Ziyarette mitinge katılım ve birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

24 Ekim Pazar günü, Kartal Meydanı'nda yapılacak işçi ve emekçi mitingi çalışları sürüyor. Mitsuba, DGC ve Alba işçilerine düzenlenen dayanışma ziyaretinde mitinge katılım çağrısı yapıldı. 

Gebze Organize Sanayi Balögesinde bulunan Mitsuba fabrikası işçilerini ziyaret etti. İşçilere yönelik yapılan açıklamada, tüm işçi ve emekçilerin kendi alın terleri,hakları ve geleceği için birlik olmaya, birlikte mücadele etmeye, işçi ve emekçilerin taleplerinin dile getirileceği Kartal mitingine katılmaya davet edildi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No'lu Şube, Mitsuba'da çoğunluğu sağlayarak mart ayında yetki belgesini almıştı. Mitsuba ise, sendikal çalışmaya öncülük eden 4 işçiyi işten çıkarmıştı. İşçilerin direnişi sürerken, içerideki işçiler de molalarda fabrika içinde yaptıkları yürüyüşlere devam ediyor.

Mitinge yönelik çalışmalarda DGC Lojistik direnişlerini ve öğle yemeği saatinde 53 gündür direnen Alba işçilerini direniş alanında ziyaret etti. Direnişçiler, Miting çağrısının ardından Alba direnişçileri de neden mitingde olmak gerektiğine dair bir konuşma yaptı.