24 Eylül 2024 Salı

Direnişteki Galataport işçilerine ziyaret: Bıçak kemiğe dayandı

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve direnişe geçen Galataport işçilerini ziyaret eden İstanbul İnsanca ve Onurlu Yaşam İnisiyatifi, gasp edilen hakları için mücadele eden işçilerle dayanışma içinde olacaklarını söyledi. 

DİSK'e bağlı Dev Yapı-İş'e üye oldukları için işten atılan işçilerin, Karaköy'deki Galataport İnşaat önünde direnişleri sürüyor. İstanbul İnsanca ve Onurlu Yaşam İnisiyatifi direnişteki işçileri ziyaret etti. 

SAYGILI: SENDİKALAŞMA HAKLARINI KULLANDIKLARI İÇİN İŞTEN ÇIKARILDI
Söz alan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, üreten işçiler olmasına rağmen ne zaman haklarını istediklerinde işçi kıyımı başladığını söyledi. Saygılı, "Ne zaman ki anayasal hakkımız olan sendikallaşma hakkımızı kullanıyoruz işte o zaman inşaat patronları alın ceketinizi çıkın gidin diyorlar" dedi. 

İstanbul'un göbeğinde iki gündür direnişte olan işçilere işaret eden Saygılı, bu durumu hükümetin görmemesinini mümkün olmadığını söyledi. Saygılı, "Oysa İstanbul'un en merkezi yerinde en büyük firmanın önünde işçi arkadaşlarımız sendikalaşma hakkını kullandıkları için işten atıldı. Çalışma Bakanı ne işe yarıyor, hükümet ne işe yarıyor" diye sordu. 

Patronların yasaları keyfi bir şekilde çiğnediğinin altını çizen Saygılı, buna karşı yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini kaydetti. Ancak yetkililerin de büyük patronlarla hareket ettiğine dikkat çeken Saygılı, işçilerin bu koşullarda direniş yapmak zorunda olduklarını söyledi. Saygılı, "Bu direniş sadece inşaat işçilerinin değil, esnaflarımız da emekçiler de bu direnişin parçasıdır" dedi. 

GİDER: ARKADAŞLARIMIZ GASP EDİLEN HAKLARI İÇİN DİRENİŞTELER
İnşaat İş Sendikası'ndan Deniz Gider de, Galataport şantiyesini işaret etti. "Arkadaşlarımızın gasp edilen hakları için buradalar, direnişteler. Biz İnşaat İş Sendikası olarak bütün şantiyelerde, çalışma alanlarında hep aynı sorunları görüyor, duyuyoruz. Burada yapılmak istenen şey işçinin üç kuruşuna göz diken patronlara karşı, hakkını savunan insanlar burada. Ama patronlar bilsin ki işçiler direnişe devam ettiği sürece, onlardan çaldığınız her kuruşun hesabını soracağız. Zafer direnen işçilerin, emekçilerin olacak" diye konuştu. 

DİLMEÇ: BIÇAK KEMİĞE DAYANIYOR
Kaldıraç'tan Hakan Dilmeç ise yağmacıların iş başında olduğunu söyledi. "Arkadaşlarımızın alın terini yağmalıyorlar" diyen Dilmeç, bu durum karşısında sendikalı olunduğunda ise işçilere "çalışamazsın" dendiğini belirtti. Dilmeç, "Arkadaşlarımız direnmeye devam edecekler. İçerideki arkadaşlar rahat çalışıyor sanılmasın, burada bir avuç işçi direniyor, dışarıdaki mutlu mesut sanılmasın. Herkesin zorunlulukları var. Onun için çalışmak zorunda hissediyorlar. Ama bıçak kemiğe dayanıyor. Bu direnişi desteklemeye devam edeceğiz, yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği" dedi.