24 Eylül 2024 Salı

Direnişteki Dynamo Denim işçilerine DİSK Genel Başkanından destek

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri, sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve direnişlerini sürdüren DİSK Tekstil üyesi Dynamo Denim işçilerini ziyaret etti.

Lüleburgaz'da sendikalaştıkları için işten çıkarılan DİSK Tekstil üyesi Dynamo Denim işçilerinin direnişi sürüyor. İşçileri bugün DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri ziyaret etti.

'SENDİKAL HAKLARI TANIYIN'
Ziyarette konuşan Arzu Çerkezoğlu, işçilerin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını söyledi. Patronun sendikal hak ve özgürlüklere saygı duymak yerine saldırganlık yapıp hakaret etmesini kınadıklarını ifade eden Çerkezoğlu, "İşveren yanlısı yasalardan cesaret alan patron, saldırganlığını sürdürüyor. Ancak işçilerin birliği, bu mücadeleyi başarıya ulaştıracaktır" dedi.

Patrona seslenen Çerkezoğlu, "Sendika düşmanlığı emek düşmanlığıdır. Daha fazla uzatmadan Anayasadan gelen sendikal hakları bir an önce tanımanız iki taraf içinde daha yararlı olacaktır" dedi.

Ziyarette işçiler sık sık, "İş, ekmek yoksa barış da yok", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Denim işçisi yalnız değildir", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganlarını attı.

Direnişteki işçilere fabrikaya servislerle gelen işçiler de alkışlarla destek verdi.